Hlavní obsah
Jídlo a pití

Osvědčený trik pro křupavé okurky: namočení, odříznutí konců, česnek a domácí kvašení

Foto: Pixabay

Nakládané okurky

Okurky můžete ve sklenici proměnit na domácí křupavé pochoutky, které vydrží až několik měsíců. Stačí jednoduchý slaný nálev, trochu kopru, česneku a triky našich babiček.

Článek

Jak nakládat okurky, aby zůstaly křupavé a chutné až do zimy

Okurky pečlivě omyjte a osušte. Seříznutí konců je tradiční způsob, jak zachovat jejich křupavost – díky tomu lépe sají nálev. Sklenice důkladně sterilizujte ve vroucí vodě a potom je nechte pořádně vyschnout.

Do sklenice na dno položte koprový „deštník“, česnek, kousek křenu, bobkový list a pár kuliček černého pepře. Naplňte ji okurkami těsně vedle sebe. Připravte nálev: voda, sůl, ocet, cukr (dle chuti) a koření. Povařte ho a nechte trochu zchladnout, než okurky zalijete až po okraj. Nechejte sklenice několik dní stát při pokojové teplotě, aby se chutě rozvinuly a okurky se „nafiltrací“ křupavosti krásně upekly.

Správná technika – očištění, seříznutí konců, bylinné dochucení, ideální teplota nálevu a zavaření – garantuje nakládačky, které skvěle doplní obložený talíř, polévku i studený bufet.

Zdroje:

  • receptia.cz - https://www.receptia.cz/nakladane-okurky-s-cesnekem-a-koprem
  • vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz