Hlavní obsah
Názory a úvahy

Osudová lež Adreje Babiše a využitá manželka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký/wikimedia.commons/CC-BY-SA-4.0

Manželé Babišovi

To, že se předsedovi opozice rozpadá manželství, si cvrlikali průhoničtí vrabci už víc než rok. Záhadnou shodou okolností se ale celá věc objevila na veřejnosti v momentě, kdy se řešilo něco jiného.

Článek

Budou nebo nebudou zástupci ANO jednat u prezidenta o řešení důchodové reformy? Tak zněla kardinální otázka v minulém týdnu, kdy to s Alenou Schillerovou, Karlem Havlíčkem a Alešem Juchelkou vypadalo, že se učí tancovat „couváka“ stran své účasti při jednání na Hradě.

Jenže kdo by se staral o takovou „prkotinu“, tedy jak se budou vyvíjet důchody generaci Husákových dětí, když se v médiích objevil sólokapr o konci vztahu paní Moniky s Andrejem Babišem?

A přitom to byl ještě vloni tak milý pár, jako dělaný pro Pražský hrad! Manželka věrně stála po boku uchazeče o post prezidenta, dokonce se nezalekla ani ostrého náboje, který dostala poštou. Chrabrá to žena.

Jenže to celé už byl jen „fejk“ vymyšlený na voliče. Leccos naznačila Babišova věta před druhým kolem prezidentské volby, že se na něj „chystá“ kompro o milence, což se snažil shodit ze stolu poznámkou o tom, jak preferuje blondýnky.

Ani to ale nebyla pravda - ostatně, proč by měl předseda ANO jako protřelý lhář nemlžit právě v případě odstínu vlasů své nové vyvolené?

Andrej Babiš se v rámci svého politického marketingu snažil v maximální míře využít - a nebála bych se říct, že i občas zneužít - vlastní rodinu. Jeho ňuňu snímky s pejsky, dětmi a samozřejmě s manželkou byly k vidění častěji, než v případě jakéhokoliv jeho politického předchůdce či oponenta.

Vrcholem byla „on-line“ svatba v předvečer parlamentních voleb před 7 lety, kdy bylo nutné „zaparkovat“ majetek do svěřeneckých fondů a děti nebyly ještě dost staré na to, aby mohly být správci. Po desítkách let vztahu „na divoko“ se rozhodl Babiš zpečetit svazek s matkou svých dětí z ryze pragmatických důvodů - mediální pozornost už byla jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Svých „15 minut slávy“ si paní Monika užila až do hořkého konce, kdy svému muži musela přímo na pódiu po prohraných prezidentských volbách připomenout, že už „to stačí“. Byl to asi nejvrcholnější okamžik jejich partnerství, kdy dokázala svého muže patřičně usměrnit do hranic slušnosti.

Co bude s celou věcí dál? Babišovo tik-tokové šílení možná přinese pár hlasů od mladé generace, ale definitivně potvrzuje staré přísloví: „Chceš-li udělat ze starého muže blázna, dej mu mladou ženu.“ Uvidíme, kam až to celé ANO dovede…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz