Hlavní obsah
Umění a zábava

Pavel Zedníček a jeho přeřeky v Možné je všechno! jsou za hranou. Už na to prostě nemá

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký (Wikipedia Commons, CC BY-SA 4.0)

Pavel Zedníček

Možné je všechno! přineslo mnoho zajímavých hostů a zábavných soutěží i tento týden. Pozornému diváku ale nemohlo uniknout, že Zedníček je čím dál zmatenější. Je očividné, že na to moderátor už nemá.

Článek

Pavel Zedníček je legendou mezi českými herci i moderátory. Pamětníkům se jistě vybaví nezapomenutelná soutěž z devadesátých let s názvem Kufr. Tímto pořadem totiž Zedníček prováděl bez sebemenšího zádrhelu. V pořadu vystupovaly dvoučlenné týmy složené z celebrit a jejich úkolem bylo obstát v jednotlivých disciplínách. Opisovala se slova či slovní spojení bez použití kořene slov, předváděla se pantomima nebo se hádaly zajímavé a netradiční předměty a jejich účel.

Své moderátorské mistrovství měl pak možnost předvést i v mnoha dalších pořadech. Jedním z těch posledních pořadů byla i oblíbená soutěž na stejném principu jako Kufr s názvem Kurňa, co to je? Žádný pořad už ale věhlasu původního Kufru nedosáhl.

Jenže i od konce této soutěže uplynulo již mnoho let a ani takový velikán jako Pavel Zedníček prostě nemládne. A je to na jeho moderování znát. V pořadu Možné je všechno!, který vysílá televize Nova od letošního září, totiž dokazuje, že na moderování už zkrátka nemá. Začíná to přeřeky, končí to tím, že v půlce svého vyprávění ztrácí nit toho, co chtěl říct, a sám se zamotává do svých vlastních komentářů.

Bez Ondřeje Sokola, který pořad prakticky spolumoderuje, by Zedníček zažíval hodně horké chvilky. Sokol je ale velmi pohotový improvizátor, takže jakmile vidí, že je Zedníček v koncích, okamžitě přiskočí na pomoc. Dojem ze Zedníčkova moderování už to ale většinou nezachrání. Zedníček není často schopen ani přečíst to, co má napsané na připravených papírech. Plete se, dělá chyby, přeskakuje z jednoho na druhé. A to pořadu velmi ubírá na jeho atraktivnosti.

Pavel Zedníček má zasloužený věk, ve kterém je třeba uvažovat o odchodu do důchodu a moderování zábavných pořadů mohou převzít mladší moderátoři, kteří jsou plni síly. Zedníček už na to ale rozhodně nemá. To dokázal i v posledním díle pořadu, kdy uváděl hry poněkud zmateně, že jej nepochopili ani hosté ve studiu, ani diváci u televizních obrazovek. A opět to musel zachraňovat Sokol, který tvrdil, že všemu rozuměl a divákům to překládal do srozumitelné řeči. Pro názornost uvádíme větu, kterou Zedníček pronesl v sedmém díle tohoto pořadu.

„První hru si dokážeme, že osm lidí nemůže udělat totéž, protože na konci to bude úplně jiný.“
Pavel Zedníček, Možné je všechno!

Člověk by měl umět poznat, kdy je čas přestat. Tuto chvíli už ale Zedníček pořadem Možné je všechno! propásl. Stejně jako tuto možnost kdysi propásl Karel Šíp, který se nevzdal moderování pořadu Všechnopárty a v poslední době za své narážky směrem k hostům čelí ostré kritice.

Zdroje:

a vlastní názor na pořad Možné je všechno!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz