Článek
Do mísy dáme 1,5 hrnku hladké mouky, 1/3 hrnku cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 20 g vanilkového cukru a vše důkladně promícháme až vznikne těsto.

Těsto na koláč
Necháme rozpustit 120 g cukru krupice.

Domácí karamel
Poté ztlumíme oheň na minimum a postupně vmícháme 40 g másla.

Karamel s máslem
Vzniklou směs nalijeme do formy která má průměr 24 cm a rozprostřeme po celém dně.

Karamelový koláč s jablky
Na směs naskládáme 2 oloupaná jablka nakrájená na plátky.

Koláč s jablky
Na jablka nalijeme připravené těsto a lžící rozprostřeme po celém povrchu.

Těsto na koláč
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 35 minut. Koláč necháme 10 minut vychladnout a poté převrátíme na talíř.

Koláč
Ingredience:
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1/3 hrnku cukru krupice
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 20 g vanilkového cukru
- 2 jablka
- KARAMEL:
- 120 g cukru krupice
- 40 g másla