Hlavní obsah
Cestování

Mistrovství ČR ve famfrpálu: Magický víkend ve Žďáře nad Sázavou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Koruna Vysočiny

Famrpál v originále Quidditch

Žďár nad Sázavou bude 21. a 22. října hostit Mistrovství České republiky ve famfrpálu. Klání v netradičním sportu doplní v neděli program pro děti.

Článek

Žďár nad Sázavou, malebné město ve Žďárských vrších, se chystá na víkend plný kouzel. Dne 21. a 22. října se stane epicentrem famfrpálu, neobvyklého sportu, který vychází z knih J. K. Rowling o mladém čaroději Harry Potterovi. Město se rozhodlo přivítat ty nejlepší hráče tohoto týmového míčového sportu na Mistrovství České republiky ve famfrpálu, a to není všechno!

Foto: Tomáš Krabač

Famfrpál

Famfrpál je reálný sport, který spojuje prvky házené, vybíjené a rugby. Hraje se týmově, na hřišti se proti sobě postaví dvě sedmičlenná družstva. Každý tým má čtyři střelce (včetně jednoho brankáře), dva odrážeče a jednoho chytače. Je povoleno mít až 21 hráčů, kteří se během hry průběžně střídají. V hře se nacházejí čtyři míče (včetně camrálu) a zlatonka, která se do hry zapojuje až v 19. minutě. Všichni hráči musejí během hry sedět na koštech, což jsou plastové tyče o délce přibližně jednoho metru. Hlavním cílem hry je získat více bodů než soupeř, a to buď prohozením míče jednou ze soupeřových obručí, nebo chycením zlatonky.

Pokud vás famfrpál zaujme, bude si ho moc v neděli o polední přestávce vyzkoušet pod vedením zkušených hráčů famfrpálu, kteří vám rádi ukážou, jaké to je létat na koštěti a honit se za míči.

Foto: Petr Bílek

Famfrpál

Ale to není všechno, co tento magický víkend v Žďáru nad Sázavou zažijete. V neděli 22. října se město spolu se svými příspěvkovými organizacemi postará o doprovodný program pro děti. Knihovna Matěje Josefa Sychry a Active SVČ připravily hru s názvem „Hledání kamene mudrců,“ která přivede děti do dobrodružného světa kozel. Navíc si mohou zájemci užít scénického čtení z knih o slavném čaroději Harry Potterovi, které určitě potěší všechny fanoušky tohoto kouzelnického světa. Nedělní doprovodný program bude zahrnovat i občerstvení s nádechem Harryho Pottera.

Foto: Knihovna Matěje Josefa Sychry

Doprovodná hra pro děti

Přijďte do Žďáru nad Sázavou a nechte se unést do světa kouzel a famfrpálu!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz