Hlavní obsah
Cestování

Průvodce akcemi na Vysočině o nadcházejícím víkendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Miloš Neuman

Medlov

Vysočina i o nadcházejícím víkendu slibuje kulturu a zábavu na řadě zajímavých akcí. Podívejte se, co všechno se chystá.

Článek

Výstava CS.KOMIKS.23 & Pocta Rychlým šípům - Nové Město na Moravě

Po velkém úspěchu CS.KOMIKS.21 přichází Horácká galerie v Novém Městě na Moravě s novým ročníkem této oblíbené výstavy, která potrvá až do 3.3.2024. Soutěž CS.KOMIKS.23 přinesla spoustu kreativních prací od studentů různých škol z Česka i Slovenska. Tato událost je výjimečná nejen svou rozmanitostí, ale také vzhledem k hlavní ceně - cestě na prestižní Mezinárodní festival komiksu v Angoulême. Kromě toho, výstava nabídne unikátní putovní expozici „Pocta Rychlým šípům“, věnovanou legendárnímu klubu a jeho výročí. Návštěvníci se mohou těšit na originální komiksy od Foglar – Fischer, což je skvělá příležitost pro milovníky komiksu.

Farmářský trh - Nové Město na Moravě

Sobotní trh na Vratislavově náměstí je místem, kde můžete poznat chuť Vysočiny. V sobotu 20.1. od 8.00 ráno se náměstí naplní místními produkty a specialitami, od masných výrobků po tradiční pečivo. Návštěvníci si mohou pochutnat na čerstvých potravinách přímo od farmářů a podpořit tak lokální výrobce. V nabídce nebudou chybět ani unikátní místní delikatesy jako jsou nakládané sýry, krůtí maso, různé druhy medu a mnoho dalších pochoutek.

Foto: Miloš Neuman

Farmářský trh v Novém Městě na Moravě

Otužilci na Medlově - Fryšava pod Žákovou horou

Pro milovníky adrenalinu a netradičních zážitků nabízí akce Otužilci na Medlově možnost ponořit se do ledové vody rybníka. Tato akce, která začíná v 15.00, je nejen testem odvahy, ale také příležitostí pro komunitní setkání. Po osvěžující koupeli se mohou účastníci zahřát v původní sauně ze 70. let 20. století a vychutnat si speciální borůvkový likér Mertilus, který se zde poprvé představí veřejnosti. Pro zvědavce bude připravena i tradiční prohlídka hotelu s majitelem.

Foto: Koruna Vysočiny

Rybník Medlov

Koncert Srnčí a Kočičí - Nedvědice

Kapela Srnčí a Kočičí, známá svou spontánností a improvizací, vystoupí v sobotu 20.1. v historickém domě v Nedvědici. Toto amatérské uskupení, které se spojilo před několika lety, předvede svůj jedinečný styl, přetvářející každou notu v pulzující zážitek. Vystoupení této kapely je ideální pro milovníky jazzu i experimentální hudby a slibuje skvělý hudební zážitek.

Dětské karnevaly

V sobotu 20. ledna se konají hned dva dětské karnevaly, a to v Počítkách a Pohledci. Tyto karnevaly jsou ideální pro rodiny, které chtějí strávit společný čas ve veselé a kreativní atmosféře. Děti se mohou těšit na hry, taneční vystoupení, soutěže a samozřejmě na karnevalové průvody. V neděli se pak můžete tešit na něco opravdu speciálního - karneval na ledě v Kundraticích u Rozsoch. Tato jedinečná akce kombinuje klasickou karnevalovou zábavu s bruslením na zamrzlém rybníce.

Foto: Kulturák NMNM

Karneval

LiStOVáNí: Holčička a cigareta - Nové Město na Moravě

V K clubu se v neděli 21.1. večer uskuteční další díl oblíbeného LiStOVání. Tento večer bude věnován knize „Holčička a cigareta“ od Benoîta Duteurtreho. Lukáš Hejlík a Petra Bučková provedou návštěvníky příběhem, který ironicky reflektuje současný svět plný zákazů a absurdit. Tento program nabídne zajímavou diskusi a nový pohled na moderní společnost.

Koncert mužského pěveckého sboru Novocantus - Nové Město na Moravě

Pro milovníky duchovní hudby bude nedělní večer 21.1. v kostele sv. Kunhuty opravdovým zážitkem. Pěvecký sbor Novocantus, vedený sbormistrem Františkem Ostrým, představí svůj bohatý repertoár duchovních skladeb. Tento koncert je příležitostí skloubit hudbu s historickým prostředím kostela a vytvořit tak neopakovatelnou atmosféru.

Foto: Novocantus

Novocantus v kostele sv. Kunhuty

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz