Hlavní obsah
Cestování

Víkend na Vysočině: Trhy, hudba i adrenalinová výzva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Miloš Neuman

Trhy v Novém Městě na Moravě

Připravte se na další nezapomenutelný víkend plný akcí na Vysočině! Užijete si noční přechod i tradiční vánoční atmosféru. Víkend nabízí mnoho událostí, které rozzáří nadcházející dny.

Článek

Na Vysočině se blíží další víkend plný rozmanitých akcí. Ponořte se do dobrodružství nočního přechodu Žďárských vrchů, kde vás čeká adrenalinového putování nádherným terénem. Zároveň si užijte tradiční vánoční atmosféru na Kateřinských trzích ve Svratce, kde se představí řemeslníci s unikátními výrobky a lákavými pochoutkami. A pro milovníky hudby zazní ve Žďáře nad Sázavou nezapomenutelné tóny Filharmonie Gustava Mahlera.

24. 11. - Noční přechod Žďárských vrchů

Zažijte dobrodružství při 14. ročníku nočního přechodu Žďárských vrchů, který se odehraje v noci z pátku 24. listopadu na sobotu 25. listopadu.

Připravte se na dobrodružství, které vám poskytne nezapomenutelné zážitky. Trasa o délce 45 km vás provede krásným terénem Žďárských vrchů, a to ve večerních a nočních hodinách. Začátek je stanoven na 20. hodinu v Novém Městě na Moravě a návrat je naplánovaný mezi 5. a 6. hodinou ráno do Žďáru nad Sázavou.

Každý účastník si nese vše sám, co potřebuje. Důležitá je dobrá fyzičky a vytrvalost, protože vás čeká 10 hodin ostré chůze s čelovkami a to v náročném terénu Žďárských vrchů. Nejde o závod, ale o společné překonávání výzev spojené s rychlou a svižnou chůzí. Zapojíte se do silné komunity outdoorových nadšenců, kteří společně prožijí tuto jedinečnou noc.

Vydejte se na noční dobrodružství a zažijte svit desítek čelovek, překonávání krizí uprostřed noci, mráz, bahno a možná dokonce i hvězdnou oblohu a východ slunce. Tato akce není jen fyzickou výzvou, ale i příležitostí pro hluboké rozhovory a nezapomenutelné zážitky.

Foto: Lubomír Dajč

Úplněk nad Čtyřmi palicemi

25. 11. - Kateřinské trhy

Kateřinské trhy ve Svratce slaví své 16. výročí! Pro mnohé z vás se Kateřinské trhy staly nedílnou součástí předvánočního období. Tradice vás opět zavede do prostor sokolovny a jejího okolí, kde se můžeme těšit na atmosféru plnou adventního kouzla a vůní domácích specialit.

A co můžete na trzích očekávat? Skvělé domácí uzeniny a kvalitní medovina jsou neodmyslitelnou součástí, lákající na ochutnávky. Ale to není vše - připravte se na nakupování vánočních dárků, ozdob na stromeček a adventních věnců. Kateřinské trhy nejsou pouze o nákupu, ale také o setkání s řemeslníky a prvovýrobci, kteří prezentují své unikátní výrobky. Příjemná hudba a tradiční občerstvení dodávají události další rozměr.

Foto: Lenka Mašová

Kateřinské trhy

26. 11. - Andělský jarmark

Andělský jarmark se bude konat v neděli 26. listopadu v Kulturním domě v Novém Městě na Moravě. Tato událost slibuje spoustu kreativních zážitků a vánoční atmosféru pro celou rodinu.

Návštěvníci budou mít možnost zúčastnit se 8 tematických tvořivých dílen, kde si sami vytvoří různé dekorace. Během workshopů se naučíte dekorovat skleněné baňky, kompletovat skleněné perly, vyrábět přání, zdobit svíčky a mnoho dalšího. Pro ty, kdo milují sladkosti, bude k dispozici Andělská cukrárna a prodejní stánky s vánočními lahůdkami. Během dne vystoupí děti, přispívající k vánoční atmosféře.

Abyste si mohli odnést krásnou vzpomínku, bude připraven stylový fotosalón a pro zábavu všech návštěvníků bude také připraven čertovský kvíz.

Foto: Nové Město na Moravě

Andělský jarmark

26. 11. - Filharmonie G. Mahlera

Vstupte do světa hudby a filmových melodií s Filharmonií Gustava Mahlera, která bude v neděli koncertovat v Městském divadle ve Žďáře nad Sázavou. Svět filmových melodií vám přinese nezapomenutelný zážitek, který spojuje kouzlo filmového plátna a vášeň profesionálních hudebníků z regionu.

V čele tohoto úžasného hudebního ansámblu stojí šéfdirigent Jiří Jakeš, který pro tuto příležitost připravil program plný jeho vlastních unikátních aranžmá. Nechte se unést do světa emocí, kterými filmová hudba obohacuje naše životy. Od klasických skladeb až po moderní filmové hity, toto vystoupení vás přenese do různých světů, které hudba umí vytvořit.

Foto: Filharmonie Gustava Mahlera

Filharmonie Gustava Mahlera

Další akce zajímavé akce na Vysočině

25. 11. - Prodejní výstava v Daňkovicích -Pestrý svět rukodělných pokladů najdete v kulturním domě v Daňkovicích. Více než dvacet lokálních prodejců představí drobné dárkové předměty, šperky, med a medové výrobky, dřevěné výrobky, domácí marmelády, skleněné a porcelánové výrobky a mnoho dalšího. Během nákupu si můžete dopřát relaxaci v příjemné kavárně s domácími dezerty.

25. 11. - Vánoční koncert v Nedvědici - Užijte si nejkrásnější vánoční a muzikálové melodie v podání Violy Richterové & Vojtěcha Dingy v sokolovně v Nedvědici. Vánoce s pohádkou ožijí skrze písně jako Tři oříšky pro Popelku, Tichá noc, Purpura a další.

25. 11. - Sobota plná her v Městských lázních - Přijďte s dětmi využít sobotní speciální program do Městských lázních v Novém Městě na Moravě. Pro malé a velké návštěvníky bude připraven bohatý program plný her a nafukovacích herních prvků.

26. 11. - Vánoční jarmark v Rožné - Oslavte příchod vánočního období na tradičním Vánočním jarmarku v kulturním domě v Rožné. Přijďte si vybrat vánoční dárky, nechat se unést atmosférou adventu a ochutnat lahodné dobroty v kavárničce. Večer zakončíte rozsvícením vánočního stromečku.

Foto: Městské lázně Nové Město na Moravě

Sobota plná her v Městských lázních v Novém Městě na Moravě

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz