Hlavní obsah
Cestování

Bizarní zákony v Itálii: Pokutu můžete dostat za sezení na schodech nebo výlet v žabkách

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Pokud se letos chystáte do Itálie, měli byste vědět, co vám hrozí za pokuty. Zaplatíte totiž za běžné věci, které by vás ani nenapadly. Dejte si pozor, ať nepřijedete o několik tisíc lehčí.

Článek

Žabky dolů

Pokud se chystáte na známé pobřeží Clique Terre, žabky si rozhodně neberte. Dostanete totiž jinak tučnou pokutu, která se může vyšplhat až na 64 tisíc. Neberte si ani pantofle a podobnou obuv. Opravdu nejde o to, že by se někomu žabky nelíbily nebo proto, že jim to tam v žabkách pošlapete. Jde o to, že je zde terén náročnější a v takovým botách hrozí nebezpečí. Ne jednou už odtud někoho zachraňovali. Vsaďte tedy na pevnou obuv a vyhněte se pokutám.

Žádné selfie

Až budete v Portofinu, doporučujeme se tam moc nefotit, i když kdo by si nepřál odvézt krásnou fotku na památku? Ta vás ale může vyjít pěkně draho, až kolem 7 000 Kč! Nevíme, kdo to kontroluje, ale evidentně kontrola probíhá. Tak to raději neriskujte a raději si krásná místa vychutnejte naživo a mobil nechte v tašce.

Schody? Nesedat!

Schody v Římě nejsou určené k tomu, aby se na nich sedělo. A protože cedule a upozornění nestačili, zavedli v tomto krásném italském městě pokuty právě za sezení na těchto schodech. Takže až vás budou bolet nohy, raději to vydržte, jinak budete litovat. Za takové usednutí na schodech, čímž mimojiné i překážíte dalším chodcům, můžete zaplatit pokutu až 6 000 Kč a to za to rozhodně nestojí.

Na hrady z písku zapomeňte

Tuto oblíbenou aktivitu, jako je stavění hradu z písku, si nechte na doma. Nebo na jinou část Itálie, než je Eraclea. Stavění totiž prý brání lidem, aby zde mohli bez překážek projít, takže to tu rovnou zakázali. Co vám hrozí, netuším, ale neriskovala bych to.

Holuby si krmte doma

V Toskánsku je zákaz krmit holuby! Pamatujte na to, jinak si odnesete opět další pokutu. Důvodem je prý přílišné přemnožení ve městech.

Benátky se mohou prodražit

Místem, kde můžete dostat největší množství pokut, jsou jednoznačně Benátky. Pozor si dejte na opírání se o výlohu, postávání na mostě, ležení na lavičkách, umisťování kamkoliv zámků lásky nebo chození po městě s kufrem na kolečkách. Vypadá to, že turisti sem za chvíli nebudou jezdit, protože se jim to moc nevyplatí.. Obecně je ale kromě pokut zaveden vstupní poplatek do Benátek, tak jsem zvědavá, jak se to podepíše na turismu.

Zdroje:

https://zpravy.kurzy.cz/467599-za-bezne-veci-hrozi-v-benatkach-mastne-pokuty-co-vse-je-zakazane/

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/747070/italum-dochazi-trpelivost-s-polonahymi-turisty-nove-tucna-pokuta-za-plavky-i-zabky.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz