Hlavní obsah
Lidé a společnost

Carly Gregg (15) zabila svou matku a mrtvolu ukázala kamarádce. Dostala doživotí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Aktuálně svět otřásá brutální vražda ženy, kterou spáchala patnáctiletá dívka. Svou matku chladnokrevně zabila a za to bude do konce života za mřížemi. Na rozsudek nijak nereagovala.

Článek

Carly Gregg ve svých patnácti letech zastřelila svou matku Ashley Smylie a k tomu se pokusila zabít i svého nevlastního otce. Ashley byla učitelkou matematiky na střední škole a na začátku roku přišla o svůj život, který ukončila její vlastní dcera, to jí bylo ještě 14 let. Důvodem prý bylo odhalení tajného života Carly, ve kterém brala drogy a sebepoškozovala se.

Chladnokrevná vražda

Carly po vraždě kontaktovala svou kamarádku, které řekla, ať dorazí k jejich domu v Mississippi. Řekla: „Je tam moje máma.“ Následně se snažila do domu vlákat i svého nevlastního otce, kterému napsala jménem své mámy zprávu: „Kdy budeš doma, zlato?“ Když otčím dorazil do domu, už na něj čekala Carly, která ho střelila do ramene. On ji následně přemohl a zavolala policii. Carly byla zatčena.

Právníci o Carly tvrdí, že je vážně psychicky nemocná a tehdy osudného dne byla pod vlivem stresu a úzkostí. U soudu došlo k přehrání videozáznamů, ze kterých mrazí. Je na nich dívka, která něco skrývá za svými zády a následně jsou slyšet tři výstřely a ženský křik.

Doživotí

Verdikt je jasný – vinna ze zabití své matky, pokusu o vraždu nevlastního otce a z manipulace s důkazy. Dostala doživotí, za mřížemi tedy stráví opravdu celý život bez možnosti propuštění. Při pouštění videí z místa činu Carly vzlyká a brečí, nechce se na videa ani podívat, ale ve chvíli, kdy jí je prozrazen trest, jen souhlasně kývá a nijak se neprojevuje.

Možná vás napadne otázka, jaký měla Carly důvod k zabití své matky. Údajně šlo o to, že matka v jejím pokoji našla marihuanu, vape pera a našla telefon, který Carly používala bez jejího vědomí. Nezdá se to jako důvod, proč někoho zabít, ale pro Carly Gregg to dostatečný důvod byl.

Psychiatr pak u soudu vypověděl, že teenagerka jednala v afektu a pod vlivem léků, které zhoršovaly její problémy. Slyšela hlasy, trpěla poruchou příjmu potravy a sebepoškozovala se.

Opět je na místě zamyšlení se nad dostupností a snadným přístupem ke zbraním v Americe. Každou chvíli se stane něco, čemu by se dalo předejít tím, že by používání a prodej zbraní byl omezen.

Zdroje:

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/crime/carly-gregg-murder-trial-verdict-b2616303.html

https://www.newsweek.com/carly-gregg-update-convicted-mississippi-teen-mother-murder-1957983

https://www.wlbt.com/2024/09/20/carly-gregg-found-guilty-after-dramatic-week-long-trial/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz