Hlavní obsah
Cestování

Cestovat může každý a levně. Teď už to musí uznat i ti, kteří tvrdí, že je to drahá záležitost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Celý život slýchám, že cestování je drahé a že si ho nemůže dovolit každý. Dnešní zájezdy jsou ale skoro za hubičku, že si je může dovolit vážně každý.

Článek

Cestování může být drahé, ale i levné. Záleží totiž, z jakého úhlu pohledu na to koukáte. Samozřejmě, že pokud máte vysoké nároky, dovolená vás může vyjít doslova na miliony. Pokud jste ale ochotni něco oželet, můžete cestovat i zadarmo, to tu ale rozebírat nechci.

Lidé se mohou bát spát někde zadarmo, neumí jazyk a existuje spoustu dalších překážek, které je trápí a to zejména ty ve vyšším věku. Viděli jste ale dnešní ceny zájezdů? Navzdory tomu, že jsou zimní dovolené hodně populární a oblíbené, tak i tak se i v exotických destinacích dostanete na velmi příznivé ceny.

A vymlouvat se nemůžete už na nic, až na zdraví samozřejmě, to vám nemusí dovolit cestovat. V ceně dnešného zájezdu přes cestovní kancelář máte česky mluvícího delegáta, bezpečný hotel, pláž přímo u hotelu, nepřeberné množství jídla i pití a vyberou si i ti, kteří mají nějakou dietu a nemusíte se bát ani dopravy na místo, vše za vás zařídí.

A jak je to tedy s tou cenou? V nabídce se objevují zájezdy doslova za 10 000 Kč třeba v Emirátech, na Kapverdách nebo v evropských destinacích. Pokud opravdu chcete k moři, částku až 20 000 Kč si můžete být schopni ušetřit, i kdybyste měli šetřit po velmi malých částkách. Samozřejmě je vše individuální a pokud vám hotové zájezdy nevyhovují, dá se cestovat i levně na vlastní pěst. Tam už ale záleží na zvolené destinaci, způsobu dopravy, ubytování, strávené doby mimo domov a také to, čemu dáváte přednost. Jsou to památky, gastronomie, příroda, pohodlné ubytování nebo jiné turistické aktivity?

Aktuálně levné zájezdy nenechte ležet ladem a dopřejte si relax, levnější to totiž pravděpodobně už nebude!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz