Hlavní obsah
Hry

Cestovatelský kvíz: Poznáte místa v Česku jen pouze fotky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Mnoho lidí rádo překračuje hranice a jezdí za krásnými místy v zahraničí. Ale jak znáte naši malou, ale krásnou zemi? Máme tu mnoho hezkých míst, která rozhodně stojí za navštívení. Doufám, že všichni budete za cestovatelské znalce.

Článek

Pokud je nějaká země, ve které je mnoho míst vhodných na výletování, je to právě Česko. Máme krásné hrady a zámky, města, vodní plochy, ale i lesy a rozhledny, které mnoho lidí, kteří žijí v Česku, neznají. Ukažte, jací jste cestovatelé a třeba vás navnadím i na nějaký pěkný výlet.

Na konci článku najdete správné odpovědi i nějaké zajímavosti o daných místech, které pro vás možná budou nové.

1. Město

Foto: Pixabay

2. Zámek

Foto: Pixabay

3. Zámek

Foto: Pexels

4. Město

Foto: Pixabay

5. Hrad

Foto: Pexels

6. Národní park

Foto: Pixabay

7. Město

Foto: Pexels

8. Národní park

Foto: Pixabay

Správné odpovědi:

1. Mikulov

Označení města Mikulov pochází nejprve ze jména Mikul, které zase vychází z původního jména Mikuláš a existuje pravděpodobně už od 11. století, kdy byl osídlen.

2. Hluboká nad Vltavou

Jedná se o jeden z nejrozlehlejších zámků, které v Česku máme. Bylo zde natáčeno několik známých pohádek, jako je například Tři bratři, Pyšná princezna, Jezerní královna nebo Šípková Růženka.

3. Hrubá skála

Nachází se v Českém ráji a je oblíbenou turistickou destinací. Jedná se o romantický zámek ve skalách, které mu dávají tu pravou a jedinečnou atmosféru.

4. Kutná hora

Dominantou města Kutná hora je i chrám svaté Barbory, který je vidět na fotce. Jde o nádhernou monumentální stavbu v gotickém stylu.

5. Bouzov

Tento hrad poznají jen opravdoví znalci, protože je vidět z velké dálky. Hrad Bouzov se nachází na Moravě. Zajímavé je, že během třicetileté války hrad sloužil jako vězení pro vojáky ze Švédska.

6. Podyjí

Vypadá to sice jako pohled na indonéská rýžová pole, ale ve skutečnosti je to místo u nás, jedná se o národní park Podyjí. Je to nejmenší národní park u nás a nachází se jako jediný na Moravě.

7. Brno

I když spoustě obyvatelům leží město Brno v žaludku, nemůže nikdo popřít, že se jedná o druhé největší město v ČR. Zajímavými místy, která stojí za návštěvu, jsou hrad Špilberk, katedrála svatého Petra a Pavla nebo hrad Veveří.

8. České Švýcarsko

Jeden z nejkrásnějších a zároveň nejnavštěvovanějších parků v Česku, musel v červenci roku 2022 čelit obrovského požáru, který zničil velkou část parku (cca 1 600 ha plochy parku). Nyní je park k navštívení, příroda se v něm obnovuje a stojí za návštěvu už jen kvůli soutěskám, které jsou jedinečné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz