Hlavní obsah
Jídlo a pití

Chlebíček na řízku nebo zmrzlina s hranolkami aneb Šílené kombinace, ze kterých vám spadne brada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels

Jsou jídla, která byste si nikdy nepředstavili společně, ale to je velká škoda. Zní to nechutně, chutná výborně, zkuste to!

Článek

Jak vznikají ty nejlepší kombinace jídel? Většinou to v minulosti bylo náhodou. Kuchař třeba spletl koření nebo mu do jídla spadla jiná ingredience a voila – fantastická chuť byla na světě.

Říká se, že šílené chutě mají těhotné, ale i lidé mimo očekávání mají rádi kombinace, do kterých byste neřekli, že budou dobré. Zkuste následující a buď si je zamilujete, nebo vám z nich nebude dobře, jiná možnost není. Troufnete si?

Chlebíček na řízku

Že chlebíček je tvořen vekou? Nemusí! Veku nahraďte řízkem, na který naklaďte bramborový salát a veškeré zdobení, které máte rádi – vajíčko, sýr, salám a třeba okurku. Je to naprostá lahoda, kterou si oblíbíte a už nebudete chtít nic jiného. Buď si ho udělejte doma nebo si na něj zajděte do bufetu v Linecké, který se nachází v Českém Krumlově.

Řízek s tatarským biftekem

Něco pro milovníky masa. Na smažený řízek namažte tatarák a pro gurmány přidejte ještě česnek. Rozhodně to není nic zdravého a měli byste si to dopřát jen výjimečně, ale ta chuť je opravdu velmi unikátní, doporučuji vyzkoušet.

Zmrzlina a hranolky

Tenhle trend vznikl ve fastfoodu McDonald. Jednoduše namáčejte hranolky do zmrzliny, ideálně do vanilkové a zaručuji vám, že větší nebe v hubě jste neměli. Mňam!

Slanina s javorovým sirupem

Hoďte slaninu na pánev, zakápněte javorovým sirupem a nechte smažit. Křupavý snack se sladko-slanou chutí, který si zamilujete třeba k televizi.

Kuře se skořicí

Nakrájené kousky kuřecího masa smíchejte s citronovou šťávou, skořicí a olejem. Restujte a posypejte nadrcenými pistáciemi. Úžasná chuť skořice krásně vynikne a vy uvidíte, že se toto koření nehodí pouze do sladkého.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz