Hlavní obsah
Názory a úvahy

Clash of the Stars vypovídá o zvrhlosti dnešní mladé generace. Tohle nás reprezentuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Každá doba je jiná a každá generace má svá pozitiva i negativa. Dnešní mladí lidé se neukazují v tom nejlepším světle, dokazuje to nejen zvrácená show, která je ale kupodivu velmi populární.

Článek

Že sociální sítě a internet vládnou dnešním světem snad nemusím připomínat. Mladou generaci totálně pohltil Instagram, TikTok i Youtube a kdo se dnes nesnaží být influencerem a vydělat si peníze působením online, ten jako by neexistoval.

Dnešní zvrácená doba

Bohužel, dnešní svět influencerů a tvůrců je plný hejtů a kauz. Čím více jste nenáviděný a čím více se o vás mluví v negativním světle, tím větší reklamu máte, také sledovanost a peníze. Obsahem kauz a hádek bývají naprosto triviální věci, které snad ani nemají nic společného se světem dospělých lidí. Největší úspěch mají ti, kteří jsou jiní – nemocní, postižení, psychicky slabí nebo mají pocit, že přiletěli z Marsu a jaký je výsledek? Tito lidé si myslí, že jsou slavní, protože jim lidé dávají pozornost, ve skutečnosti se jim ale smějí, zesměšňují je a ponižují. Je to naprosto zvrácené. Mezi ně patří lidé různých věkových kategorií a různých (záměrně používám toto slovo) pohlaví. Dle dnešní doby jich je totiž víc než dvě, nechám na vás, co si o tom myslíte.

Jste jiní? Začněte to ukazovat na sockách a zažijete úspěch, říkají

Na sociálních sítích profitují ti, kteří by v reálném životě neměli pravděpodobně žádný nebo minimální úspěch. Na jednu stranu je super, že se i oni na chvíli cítí schopní a oblíbení, ale není to tak, že se uzavírají, začínají být závislí na svých sledovatelích (většinou dětech), vydělávají na nich a vzdalují se ještě víc od skutečného světa?

Pokud máte TikTok, určitě jste zaznamenali Kluka s kamením, který inteligence příliš nepobral, ShopaholicAdel, která si o sobě myslí, že je bůhví, jaká celebrita nebo psychopata Bejra, kterého bych se bála, pokud bych ho potkala v reálném světě. Co Datel v insolvenci nebo agresivní Mawar? A to je jen příklad těch, kteří vytvářejí bizár, ať už to dělají schválně, nebo ne, vypovídá to o úchylnosti dnešní doby. Lidé zajímají kauzy, hádky, podivné zlozvyky a v podstatě negativní věci. Taková je skutečnost na sociálních sítích. Natočte inteligentní vzdělávací video a nebude mít ani 100 zhlédnutí. Natočte blbost či něco šokujícího a dostanete se klidně k milionu.

Nesmyslná Clash of the Stars

Celá myšlenka je v pořádku, má se vlastně jednat o podporu sportu, ale aktéry rozhodně nejsou sportovci, alespoň ve valné většině. Účastníky jsou influenceři, kteří rozhodně nemají chtíč se proslavit jako sportovně zdatní. Chtějí porazit někoho, s kým mají nevyřízené účty. Nechybí sprosté výlevy a nebezpečné útoky i mimo ring.

Nejde vlastně o samotné zápasy, ale o „scény“, ke kterým dochází před i po galavečeru. Samotná organizace pořádá tiskové konference, na které zve účastníky, kteří se obhajují, vyříkávají si problémy a pokaždé to končí bitkou a řvaním. Nejedná se o nic seriózního a rozhodně nejde o sportovní výkony, ale o vytvoření co největšího bizáru.

Nechci ale házet všechny do jednoho pytle! Jsou i ti, kteří to berou velmi vážně a na zápas se připravují skvěle, a i po uskutečnění zápasu pokračují ve zdravém pohybu a zlepšení své kondice, příkladem uvedu Hanku Gelnarovou nebo sportovce, kteří se bojovým sportům doopravdy věnují.

Popularita

Oblíbenost této show stoupá a chodí se na ni dívat i velká jména, čímž popularita ještě víc roste, protože jí dělají nemalou reklamu. Přitom za organizací stojí chytří lidé, kteří to mají v hlavě srovnané. Jde jim o peníze? Nebo jen chytře využívají toho, co dnešní společnost nabízí? Ať je to, jak chce, stydím se za to, co nás dnes reprezentuje. Lidé se nudí, přestaly jim stačit normální aktivity, takže vyhledávají co největší senzace a kauzy, a to najdou na internetu – TikTok, ale i Instagram je tím celý prolezlý. Na obou platformách najdete i normální lidi, normální videa a když chcete, můžete se tam inspirovat i naučit něco nového. Ale úspěch bohužel mají videa perverzní, úchylná a nenormální. Mrzí mě to a ráda bych, aby na internetu nebyla až tak velká svoboda, která toto všechno dovoluje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz