Hlavní obsah
Móda a trendy

Co elegantní ženy v roce 2024 rozhodně nenosí: Buďte vkusná a dlouhé drápy nechte doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Móda se neustále mění a každou chvíli je v kurzu něco jiného. Existuje ale pár kousků oblečení, na které byste měla zapomenout, pokud chcete být za dámu.

Článek

Croptopy

Pokud je vám nad 20 let, tak krátká trička, ze kterých vám leze pupík, nechte doma. Za prvé si je může dovolit jen hrstka žen, která se pyšní dokonalou postavou, respektive plochým břichem, a navíc to působí vulgárně. Obdobím, kdy bez holého pupíku nevylezete ven, si prošel snad každý, ale je v to v pořádku opravdu jen do těch 20 let. A nejhorší je, pokud si něco takového vezmete na společenskou akci. Bohužel dnes ženy nemají čím jiným zaujmout, proto sází na sporé oblečení, ale pokud máte soudnost a vkus, pochopíte, že krátkým tričkům odzvonilo.

Roztrhané džíny

V některých stylech dokáží vypadat skvěle, ale s elegancí to nemá nic společného. Odjakživa jsou díry na kolenou spojeny s 90. léty, ale rozhodně nepatří do šatníku stylové dámy.

Foto: pixabay

Tepláky

Tepláky a teplákové soupravy jsou povolené jen ve dvou případech – na gauči a při dlouhém cestování. Tepláky jsou totiž synonymem pro pohodlnost a komfort, elegantní ale určitě nejsou a to ani v případě, že si k nim vezmete podpatky nebo krajkové body, jak to mají některé ženy dnes ve zvyku. Přesto, že to nosí celebrity, neznamená to, že je to správně a že byste to měla nosit taky. Tepláky a legíny si nechte na doma či na cvičení.

Dlouhé umělé nehty

Elegantní jsou krátké upravené nehty. Pokud na dlouhé nehty nedáte dopustit, vypěstujte si své přírodní a rozhodně zapomeňte na umělé nehty, které působí kýčovitým dojmem. Při volbě dlouhých nehtů myslete na minimalismus a volte velmi jednoduchý design. Křiklavě růžová, žlutá či zelená nejsou dobrou možností a pokud vás nenapadá, co vybrat, zkuste třeba francouzskou manikúru nebo mléčnou barvu.

Foto: pexels

Zdroje: autorka, fashionmagazine, annabey, vogue

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz