Článek
Mé cukroví je vyhlášené, protože je výborné, to uznám sama a navíc o něj je čím dál tím větší zájem. Před několika lety jsem začala péct pro rodinu, známé i neznámé a vyšplhalo se to asi na 20 rodin, po které peču. Vždy jsem to dělala s láskou a radostí a nechala si zaplatit pouze pár kaček, nedělala jsem to pro peníze.
Letos se ale situace mění. Jednak přibývá lidí, kteří po mě chtějí cukroví a já už to nezvládám, a za druhé už jsou suroviny tak drahé, že v takovém množství dost prodělávám. Nejsem milionář, abych si toto mohla dovolit.
Už jsem všem letos řekla, že peču naposledy. Seběhli se na mě a prosili, ať pokračuju a že lepší cukroví nejedli, což je pro mě samozřejmě pocta, ale já už nemůžu. Jednak mám věk, druhak už to dělám tak dlouho, že mě to ani netěší a za třetí je to vše moc drahé.
Těším se proto na příští rok, až upeču pár kousků pro mě a manžela a tím končím. Každý si bude muset poradit sám a pokud bude zájem, klidně prozradím recepty.
Nevím, jak to dělají ostatní, ale já končím. Nechci ani podporovat nákup takového množství surovin za takové peníze. Je to zlodějina, takže letos se s pečení rozloučím a brečet rozhodně nebudu. Už teď se těším na příští rok!