Hlavní obsah
Hry

Devadesátkový kvíz: Poznáte podle fotky, o co ikonického se jedná?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels

Pokud jste devadesátkovými dětmi, ale dospělými, měli byste poznat všechny věci na obrázcích. Pokud dáte všechno, jste milovník devadesátek!

Článek

1. Hra

2. Zpěvačka

3. Časopis

4. Seriál

5. Hračka

6. Komunikační nástroj

7. Sladkost

8. Zvukový nosič

9. Komunikační aplikace

10. Kosmetický produkt

Správné odpovědi:

  1. Tamagotchi – kapesní elektronická hračka vytvořená v roce 1996 autorem Aki Maita a prodávaná japonskou hračkářskou společností Bandai. Představuje domácí zvířátko, o které se musí pečovat a starat se, aby bylo spokojené. Uživatel musí své tamagoči zejména „krmit“ a „hrát si“ s ním, tyto činnosti jsou prováděny symbolicky výběrem příslušných voleb pomocí tlačítek.
  2. Avril Lavigne – kanadská zpěvačka, osmkrát nominovaná na na cenu Grammy. Pamatujete na song Complicated nebo Sk8er Bod?
  3. Časopis Bravo – populární časopis Bravo plný plakátů, žhavých novinek ze světa celebrit a ikonická rubrika Vztahy&Sex. Kdo ho četl?
  4. Beverly Hills 90210 – Steve, Brandon, Andrea, Valerie, Dylan, Kelly, Brenda, David, Donna. To jsou hlavní postavy seriálu o mladých a pro mladé, kde je každý bohatý, chytrý, úspěšný a jak jinak, než i krásný. Prostě narozeni v Americe. Ale i přes perfektní předpoklady k vedení života bez útrap si jimi tito neposkvrnění lidé procházejí.
  5. Farby – kdo neměl plyšáka Farbyho, jako by nebyl. Furby je americká elektronická hračka, představující malého chlupatého tvora s velkýma ušima. Na trh ji uvedla firma Tiger Electronics v roce 1998.
  6. Nokia 3310 – kdo měl tento telefon, byl opravdový borec. Měl ikonickou znělku při volání a skvělou hru jménem Snake.
  7. Pedro žvýkačky – Pedro žvýkačky milovali děti i dospělí. Sice neměli moc dlouhou výdrž chutě, ale rozhodně za to stály. Bylo ta jedna z nejlepších sladkostí té doby.
  8. Kazeta – zvukový nosič s magnetovou páskou, na kterou se dal nahrát zvuk (pohádka, hudba apod.)
  9. ICQ – komunikační nástroj, kdy měl každý uživatel přidělen své číslo. Nástupcem byl poté Skype.
  10. Lesk na rty – milovaly je všechny dívky. Byly lehce zbarvené, voněly a velmi lepily.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz