Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dorothea Puente: Bezcitná stvůra, která zabíjela staré a nemocné. Oběti před smrtí rozmazlovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Není babička jako babička. Tato Američanka se zapsala do historie svými hrůznými činy, které podnikala v penzionu, kterému už nikdo neřekne jinak než Dům smrti.

Článek

Zbabrané dětství i dospívání jí poznamenalo

Dorothea neměla jednoduché dětství. Skončila v sirotčinci, kde zažívala nepříjemné sexuální zneužívání. Dokonce byla čtyřikrát vdaná a porodila tři děti. Ani jedno ale nevychovávala.

Stvůra bez kapky soucitu

Měla ve svém životě potyčky s podvody, ale nikdy nezašla tak daleko, aby zabíjela. V roce 1982 začala žít v Sacramentu a koupila si dům, ze kterého si udělala penzion. Ve svém penzionu ubytovávala hosty a pokud se mezi nimi objevil někdo starý, nemocný anebo nemohoucí, zaměřila se na něj, to byla totiž její ideální oběť. Tedy takto – později ubytovávala jen a pouze postižené a staré.

Jakmile v jejím penzionu zemřela žena na předávkování, policie to uzavřela jako sebevraždu. Tak to ale nebylo, na což se přišlo až později. Využívala i své partnery, bohužel se jí ale jednoho nepodařilo zabít, takže ji udal. Dostala pět let za mřížemi, ale odseděla si pouze tři.

Jakmile si našla dalšího partnera, začala pobírat jeho důchod a všem jeho známým a příbuzným napsala, že je velmi těžce nemocen.

Svoji „práci“ rozjela a začala zabíjet ve velkém. S kopáním ve sklepě a ukrýváním těl ji pomáhal alkoholik a bezdomovec. Sousedé si ale začali všímat něčeho podezřelého. I když už byli hosté mrtví, Dorothea za ně pobírala dávky.

Prokázali jí jen tři vraždy

Policisté našli první těla, ale Dorotheu s tím nijak nespojovali, takže se pokusila o útěk, jenže jakmile po ní bylo vyhlášeno pátrání, někdo ji poznal dle fotografie a udal ji. Soudu se podařilo prokázat jí jen tři vraždy a i přesto dostala doživotí. V návrhu byl i trest smrti, ale ten nakonec nedostala.

Paradoxem je, že jí lidé považovali za milou babičku a velmi dobrou kuchařku, která své hosty výborně hostila. Dokonce byla vydána kuchařka s jejími recepty.

Dorothea zemřela v 82 letech přirozenou smrtí. Dům smrti je dodnes atrakcí, kterou navštěvují s oblibou turisté.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz