Hlavní obsah
Aktuální dění

Evropský parlament schválil podporu Ukrajině a odsouzení agrese. Někteří naši zástupci jsou proti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Parlament vydal usnesení, ve kterém podporuje Ukrajinu a vyzývá členské státy EU, aby navýšily finanční i jiné prostředky k ještě větší podpoře. Někteří čeští zástupci s tím nesouhlasí.

Článek

Evropský parlament vyjádřil jasný nesouhlas s ruskou agresí a totální podporu Ukrajiny. Dle jeho slov je podpora členských států nadále nedostatečná a vyzývá je proto, aby pomáhaly ještě víc. Nás samozřejmě zajímá, jak se k tématu vyjádřily naše strany, potažmo jejich zástupci. Většina sice hlasovala pro podporu, někteří byli ale proti, což v mnohých z nás vzbuzuje strach a nepochopení.

Pomoc ze strany EU, ale ani USA, prý není dostatečná a měla by se navýšit. Ukrajina je obětí a je třeba jí pomoci. To jsou slova europoslanců a europoslankyň, kteří také zkritizovali cestu maďarského politika Orbána za jeho cestu do Ruska a do Číny. Údajně se jednalo o mírové cesty, které tak ale rozhodně nevypadaly. Bezprostředně po návštěvě Orbána totiž došlo k napadení ukrajinské dětské nemocnice v Kyjevě Ruskem.

495 hlasujících bylo pro podporu, 137 proti podpoře a 47 členů se zdrželo hlasování nebo vůbec nehlasovali. Obrázek níže v mnohých vzbuzuje nepokoje. V komentářích se objevují věty typu „Ne, my vůbec nejsme proruští“ nebo „patrioti pro Rusko“. Některým vadí (ne)hlasování strany ANO, která se z většiny zdržela hlasování a vůbec se nevyjádřila. Jde o populisty, kteří si nechtějí uškodit? Je to zbabělé? Ovlivnilo by to budoucí volby?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz