Hlavní obsah
Krása a fitness

Geniální trik na to, jak nemít zpocené koláče v podpaží: Speciální vložka nepustí ani kapičku potu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Je léto a všichni se potíme. Jenže zpocené koláče nevypadají vůbec dobře na jakémkoliv oblečení. Přišla jsem na skvělý způsob, jak jim zabránit.

Článek

Třicetistupňová vedra = hodně potu

Tělo má svůj termoregulační systém, a proto přirozeně reaguje na vysoké teploty pocením. Jenže při opravdu vysokých teplotách můžete mít propocené celé oblečení. Máte tři možnosti, buď se smíříte s nehezkými a neatraktivními koláči potu v podpaží, vzdáte se triček, topů a košil anebo to vezmete do svých rukou a elegantně vše vyřešíte tak, aby nebylo nic vidět.

Pokud vás zaujala poslední možnost, čtěte dál. Deodoranty sice fungují, ale ne proti pocení, jen proti zápachu potu. Na trhu jsou produkty, které dokáží zabránit pocení, ale to příliš nedoporučuji, protože takové přípravky v podstatě ucpou potítí se žlázy a zabrání tomu, aby pot vycházel z těla ven. A to není vůbec zdravé! Samozřejmě pokud to nebudete přehánět a takové přípravky použijete párkrát do měsíce, nic se nestane. Ale jakmile po prvním použití zjistíte, jak dobře fungují, obávám se, že je budete chtít používat stále. Raději to ani nezkoušejte a nechte své tělo přirozeně potit. Však to je proces, který je potřeba.

Koláče pryč

A jak tedy na nevzhledné koláče? Jednoduše. V drogerii se prodávají protipotící se vložky, které mají na jedné straně samolepku a na druhé polštářek, který nasákne pot. Stačí tedy nalepit na tričko a jste v suchu.

A pokud se vám za ně nechce utrácet, jste žena a máte doma intimní vložky, krásně postačí i ty. Navíc si je můžete nůžkami upravit na požadovanou velikost. Opravdu to funguje!

Vložka vydrží dlouho, ale je to individuální, protože každý se potí jinak, takže po nějaké době doporučuji vložku vyměnit, protože pokud ji tam necháte dlouho, může nepříjemně zapáchat, protože se v ní hromadí bakterie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz