Hlavní obsah
Jídlo a pití

Hlasujte, které jídlo jste jako malí nenáviděli nejvíc. UHO nebo koprovka patří na vrchol

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Jsou jídla, která si pamatujete z dětství a buď jsme se po nich mohli utlouct, nebo jsme je naopak nechtěli ani vidět. Připomeňte si je a hlasujte, které jídlo jste vážně nesnášely, ale musely jsme ho i přes nenávist jíst.

Článek

UHO

Nespecifikovatelná hnědá omáčka, kterou jsme jako malí dostávali skoro obden a měnily se pouze přílohy. Nebylo na první ochutnání poznat, z čeho je udělaná a její barva nevzbuzovala žádnou velkou oblibu.

Okurkový salát

Sama se divím, kolik lidí dodnes nemá rádo okurku, potažmo okurkový salát. Já jsem ho milovala, když byl příjemně kyselo-sladký, ale jakmile převažovala kyselá chuť, obracel se mi žaludek.

Koprová omáčka

Bílá omáčka s koprem a vajíčkem, to patří k jídlům, která děti nesnáší dodnes. A je pravdou, že u tohoto pokrmu opravdu existují jen dvě skupiny – buď miluješ, nebo nenávidíš.

Lečo

Směs zeleniny v červené omáčce, která vypadala, jak kdyby ji už někdo jednou jedl. Naštěstí jsem ji ve škole nezažila, ale byla jsem nucena ji jíst doma. Stejně jsem lečo potají dávala našemu psovi a rodiče si mysleli, že jsem vše snědla. :)

Škubánky s mákem

Lepivá hmota, která vám zalepila snad celá střeva a mák, který taky měl rád málokdo. Obecně jsme buď měli rádi sladká jídla, nebo je nemuseli. A když to byly škubánky, radostí jsme rozhodně neskákali.

Ledvinky

Vrzavé maso, ze kterého se někomu opravdu zvedal žaludek. Pamatuji si když učitelka stála nad moji spolužačkou a nutila ji, aby to vše snědla. Samozřejmě to nedopadlo dobře a obsah stejně skončil v záchodě.

Špenát

Určitě si pamatujete, jak vás autority nutili jíst špenát s tím, že budete jako Pepek námořník a budete mít sílu. Jenže ta zelená směs nevypadala vůbec dobře. U špenátu se často stává, že těm, kterým nechutnal jako dětem, se po něm mohou v dospělosti utlouct.

Mléčná polévka

Bílá poloprůhledná polévka s nudlemi také nepatřila k oblíbencům. Nikoho nezajímalo, že dobře nevypadá ani dobře nechutná, prostě jste ji museli sníst a pokud jste ji ve škole neměli, byly jste dětmi štěstěny. Zajímalo by mě, zda toto jídlo opravdu někomu někdy chutnalo.

Anketa

Které jídlo jste nesnášeli?
UHO
0 %
Okurkový salát
0 %
Lečo
4,9 %
Koprová omáčka
19,5 %
Škubánky s mákem
12,2 %
Špenát
0 %
Ledvinky
7,3 %
Mléčná polévka s nudlemi
56,1 %
Celkem hlasovalo 41 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz