Hlavní obsah
Lidé a společnost

Hlína či zmrzlina aneb Poslední jídla před smrtí: Někteří si ho vychutnali, jiní se ho ani nedotkli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Ve věznicích je před popravou tradicí, že si může vězeň vybrat poslední jídlo, tedy přání, které mu bude splněno. Jaké kdo měl hutě?

Článek

Vězni dostanou před smrtí na výběr, jaké poslední jídlo by si přáli. Je jim vyhověno v případě, že je jídlo klasické a poživatelné, a pokud odmítnou nebo mají nesmyslné přání, je jim vyhověno běžným jídlem, které dostanou i ostatní vězni. Některých přání bylo ale velmi prapodivné.

James Edward Smith

Americký vrah si nemohl přát obyčejný hamburger nebo smažené kuře. Měl speciální přání, které zahrnovalo hroudu hlíny. Samozřejmě mu nebylo vyhověno, a tak dostal jen obyčejný jogurt.

Philip Workman

Většina lidí myslí před smrtí na sebe. Philip ale nebyl sobecký a myslel na druhé. Objednal si vegetariánskou pizzu, kterou ale nechtěl pro sebe, nýbrž pro náhodného bezdomovce, kterému chtěl jídlo dopřát. Moc milé gesto. Bohužel mu nebylo vyhověno, ale jakmile se to dozvěděli obyvatelé v Tennessee, spojili se, koupili stovky pizz a rozdali je právě lidem bez domova. Philip by byl jistě spokojený.

Ted Bundy

Jsou i tací, kteří si nepřáli vůbec nic. I přesto mu dozorci přinesli poslední jídlo, které se skládalo ze steaku, hranolek, míchaných vajíček a toastu s máslem a marmeládou. Ted se jídla ani nedotkl.

Gerald Lee Mitchell

Gerald byl odsouzen za vraždu muže, kterého chtěl okrást, za provedené krádeže i za zastřelení dvou mužů během obchodu s drogami. Jeho bylo speciální a bylo mu vyhověno. Přál si oblíbené ovocné bonbony.

Victor Harry Feguer

Odsouzený za vraždu lékaře měl velmi zvláštní a netradiční požadavek – tím byla pouze jedna jediná oliva. Pecka z ní byla nalezena v jeho kapse a říká se, že s ní byl i pohřben.

Stephen Wayne Anderson

Někdo si chtěl hodně dopřát, když už to bude naposledy. Jeho poslední menu se skládalo z dvou grilovaných sýrových sendvičů, tvarohu, broskvového koláče, čokoládové zmrzliny a ředkviček.

Lawrence Russel Brewer

Velikost objednaného menu snad nikdy nikdo nepřekonal. Věznice mu vyhověla, ale dnes by takové přání nejspíš žádná nepřijala. A co jako poslední jídlo chtěl? Dva kuřecí steaky s nakrájenou cibulí v omáčce, trojitý cheeseburger se slaninou, sýrovou omeletu s hovězím masem, rajčaty, cibulí, paprikou a jalapenos, velkou mísu smažené okry s kečupem, grilované maso a půl bochníku bílého chleba, tři fajitas s různými polevami, pizzu, vanilkovou zmrzlinu, arašídové máslo s kousky a tři lahve piva.

Udělal to možná schválně a chtěl si vychutnat reakce dozorců, kteří se mu snažili sehnat, co si přál. Ale nakonec odmítl cokoli sníst se slovy, že už nemá hlad.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz