Hlavní obsah
Móda a trendy

Italský bob, účes, který ovládne letošní jaro. Zajistí vám pořádný objem, i když máte málo vlasů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Plánujete změnu účesu a potýkáte se s problémem řídkých vlasů? Vsaďte na trendy účes tohoto podzimu, kterým je takzvaný italský bob. Budete vypadat mladší a šik, a navíc se hodí ke každému tvaru obličeje.

Článek

Zendaya opět pobláznila kadeřnický svět svým účesem, který se stal naprostým hitem. A nejen ona, ale i například Hailey Bieber si oblíbila tzv. italský bob. Jedná se o krátké mikádo nad ramena, které je ozvláštěno velkými vlnami. Účes vypadá bohatě, nadýchaně a velmi nadčasově. Působí navíc elegantním dojmem.

Univerzálnost, vzdušnost a elegance

Výhodou tohoto účesu je fakt, že se dá stylizovat do různých tvarů a forem. Vlasy si můžete vyžehlit a uhladit pro extra glam nebo vyfoukat přes kulatý kartáč a dosáhnout bohatého účesu, který se nosil v 60. letech. Ikonické krátké mikádo se vrací! A můžete si ho dovolit, ať máte kulatý, oválný nebo hranatý obličej.

Jděte do italského bobu zejména v případě, že vás trápí málo vlasů. Tím, že je zkrátíte, nebudou tolik zatížené a jednodušeji dosáhnete žádoucího nadýchaného bobu.

Popularitu tohoto účesu dokazuje i to, že videa s tímto trendem mají na TikToku více než 388 milionů zhlédnutí. To značí, že se v něm zhlédlo hodně uživatelů, kteří pochopili, že si stačí účes přizpůsobit svému stylu, příležitosti i outfitu a pokaždé jim padne jako ulitý.

Jak na italský bob

Mnoho lidí má strach, že si už sami doma nikdy vlasy neupraví tak jako jejich kadeřník. Pokud ale znáte pár šikovných triků, zvládnete to i vy.

Při mytí vlasů myslete na to, že čím víc přípravků použijete, tím víc vlasy zatížíte. Pro potřeby italského bobu vám bude stačit pouze šampon a olejíček na konečky. Do ručníkem vysušených vlasů vetřete anebo vmačkejte trochu tužidla (stačí množství o velikosti vlašského ořechu). Nechte pár minut proschnout na vzduchu a následně vezměte velký kulatý kartáč a přes něj vlasy vyfoukejte. Začněte spodní částí a postupujte směrem nahoru. Nebojte se vytvořit opravdu velký objem, postupně trochu spadne. Pokud toužíte ještě po větším objemu, jednotlivé prameny natupírujte, zalakujte a vršek uhlaďte. Vlasový stylista Neale Rodger na závěr doporučuje použít uhlazující stylingový krém. Jakmile si tento postup osvojíte, půjde vám snadno od ruky a za velmi krátkou dobu si na hlavě vytvoříte skvěle vypadající účes.

Nemusíte se bát, že by se vám účes okoukal. Dá se ozvláštnit vlasovými doplňky, jako jsou sponky, šátky, klobouky nebo čelenky. Ať už si na hlavě vytvoříte hladký elegantní účes nebo se rozhodnete být za romantičku s vlnami, pokaždé to bude vypadat skvěle.

Zdroj info: Glamourmagazine, Glamour, Vogue, Thehairbros, Instagram, TikTok

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Mikádo

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz