Hlavní obsah
Rodina a děti

Jakmile jsme dovezli syna na tábor, museli jsme pro něj okamžitě jet zpátky. Vykázali ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

O prázdninách se rodiče snaží své děti udat, aby měli alespoň chvíli klid a aby jejich potomci něco zažili. Rodiče Michalovi zaplatili tábor, který si dám vybral, ale bohužel na něm dlouho nepobyl, ačkoliv se moc těšil.

Článek

O prázdninách se rodiče snaží své děti udat, aby měli alespoň chvíli klid a aby jejich potomci něco zažili. Rodiče Michalovi zaplatili tábor, který si sám vybral, ale bohužel na něm dlouho nepobyl, ačkoliv se moc těšil.

Michala máme celý rok na krku a je ho všude hodně. Je mu 12 a pořád mluví, někoho otravuje a stále něco chce. No klasické dítě, ale moc ho neužije na hry a počítače, jako ostatní děti, což jsme samozřejmě rádi, ale možná by někdy byla ta záliba v technologiích lepší.

Teď jsme s ním zažili něco, co žádný rodič nechce. Nadešel den D a my jsme vezli Michala na vytoužený tábor. Měl se tam sejít se dvěma kamarády ze školy, což jsme byli rádi, že tam nebude sám, a protože se známe s jejich rodiči, měli jsme alespoň malou jistotu.

Tři hodiny v autě utekli jako voda a my jsme se těšili, až ho předáme a budeme taky chvíli sami, chápete. Michala jsme vyložili, zamávali a odjeli domů. Našeho syna milujeme, ale moc jsme se těšili na ten klid bez něj, rodiče jistě pochopí.

Dojeli jsme domů a chystali se otevřít víno a připravit nějaké obložené talíře. Byli jsme akorát v půlce, když zazvonil telefon s cizím číslem. Byl to vedoucí tábora, který nám oznámil, že právě Michala vykázali z tábora. Prý u něj našli lahev s vodkou. Tu nabízel po táboře a než na to přišlo vedení, stihli půlku vyžahnout. Máme si pro něj okamžitě přijet.

Ani si neumíte představit, jak jsme byli naštvaní. Dopadlo to tak, že jsme jeli tři hodiny zase na tábor, málem kluka ztřískali rovnou na místě, ale ne, místo toho jsme ho naložili a odjeli. Před vedoucím nám bylo trapně a ani několik omluv by to nespravilo. Peníze jsme samozřejmě vrátit nechtěli. Michal měl po táboře, což byl trest nejen pro něj, ale hlavně pro nás. Vypadlo z něj, že je to napadlo s klukama a že on chtěl být cool a oblíbený, tak proto se ujal toho, kdo tam doveze vodku. Ještě k tomu se to hned dostalo rodičům kamarádů Michala, kteří nám hned volali. No trapas.

Pane bože! Přiznáme se, že tohle z mládí známe taky, ale v dnešní době se to řeší trochu víc než dřív. Výsledek je takový, že dostal zaracha do konce prázdnin a dny si krátí fyzickou prací na zahradě. Snad ho to trochu napraví a bude mít čas přemýšlet, co mohl udělat jinak a proč to bylo špatně.

Autoři: Irena a Zdeněk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz