Hlavní obsah
Seberozvoj

Jste outsider rodiny? Nebojte, i vy můžete uspět. A možná dokážete víc než ostatní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

V každé rodině se najde osoba, která je outsiderem. Nic neumí, nic jí nejde a je rovnou odsouzena. A takový lidé mají největší potenciál uspět.

Článek

Klikli jste na tento článek, protože si o sobě myslíte, že jste outsider? A proč? Protože máte pocit, že vám nic nejde, protože na sebe slyšíte kritiku nebo protože si myslíte, že jste nic nedokázali? Pravda je taková, že si to o sobě myslíte jen vy. Většina lidí se stejně stará hlavně o sebe a vy je nezajímáte. A pokud proti vám něco mají, vypovídá to jen o jejich nespokojenosti.

Nenechte se strhnout svými pocity a uvědomte si, že každý má nějaké schopnosti. Možná jste ještě nepřišli na to, co vám jde, co vás baví nebo co je vaší vášní či posláním. Ale na to můžete přijít kdykoliv během života a slibuji vám, že to přijde. Rozhodně si o sobě nemyslete, že jste k ničemu a že na nic nemáte. Naopak ti, kteří o sobě mají pochyby, jsou schopni to dotáhnout daleko. Ten potenciál ve vás je, stačí ho objevit, rozvíjet a věřit si.

Zkuste v sobě najít sílu, neřešit slova ostatních a odprostit se od toho, co by si o vás mohli lidé myslet. Dělejte vše podle vašeho nejlepšího vědomí a svědomí Dokážete víc, než si myslíte a nenechte si nikým namluvit, že je to obráceně.

Nemusíte být oblíbení. Nebo vám to vadí? Přemýšleli jste někdy nad tím, proč vás někteří lidé nemají rádi? Je to často proto, že se vás bojí. Něco vám jde a v něčem jste dobří, tak vás za to nemají rádi, protože vědí, že byste mohli být lepší než oni sami. Úspěch se neodpouští. Takže ti, kterým něco jde, se často cítí sami a mají pocit, že je nikdo nemá rád, protože je neznávají. Lidé jim nechtějí dát najevo, že jim závidí nebo se jich vlastně bojí, respektive jejich schopností.

Spolehněte se sami na sebe, kolem sebe si nechte jen lidi, kteří vás mají rádi takoví, jací jste a jděte si za svými cíli. Počítejte s tím, že potkáte lidi, kteří vám do cesty budou dávat překážky a nebude to jednoduché. Nenechte se odradit!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz