Hlavní obsah
Lidé a společnost

Karma je zdarma. Přítel polil kyselinou olympijskou běžkyni, zemřel pár dní po ní

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Tragická smrt uganské olympioničky zasáhla svět. Má ji na svědomí její bývalý přítel, který ale pár dní po činu zemřel také. Je to pro něj trest?

Článek

Rebecca Cheptegeiová byla třiatřicetiletá běžkyně, která startovala na letošních olympijských hrách za Ugandu. Obsadila zde 44. místo a nyní se na nás dívá již z nebe. Napadl ji totiž její přítel, polil hořlavinou a vzhledem k pokrytí 80 % těla popáleninami bohužel pár dní po incidentu v nemocnici zemřela na selhání orgánů.

Rebecca měla dvě děti a žila ve svém domě se svojí sestrou. Před domem se potkala svého přítele, které ji polil hořlavinou a zapálil, a to před očima jejích dětí. Byl to promyšlený útok, který není možné jinak, než odsoudit.

Je to velká a zbytečná ztráta. Karma ale pracuje a stejný osud čekal i onoho vraha, který omylem polil i sám sebe, chytl a skončil v nemocnici s 30% popáleninami. Také zemřel. Těžko říct, zda je to pro něj adekvátní trest, možná je to pro něj spíš záchrana.

Promluvila i sousedka, která hrůzný čin viděla. Prý nemůže vymazat z hlavy obraz, kde Rebecca křičí, celá hoří a prosí o pomoc. Následně viděla jejího přítele, jak ji ještě více polil benzínem. Je to noční můra, kterou si nikdo nechce představit ani v tom nejhorším snu.

Rebecca zemřela 5. září, přičemž příčinou byla bakteriální sepse, její přítel zemřel v noci z pondělí na úterý. Byla vyjádřena upřímná soustrast rodině a odsouzení tohoto činu, přičemž mělo jít k upozornění na domácí násilí, které se v těchto končinách děje.

Co musí mít člověk v hlavě, když udělá něco takového?

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz