Hlavní obsah
Lidé a společnost

Katka: Dle lékařů jí zbývá poslední rok života. Vypadá ale, že nevydrží do zítra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Katka je asi nejznámější českou narkomankou všech dob. Teď to začíná být s jejím zdravotním stavem na bodu mrazu.

Článek

Katce je 47 let, a kdo z vás viděl legendární dokument od Heleny Třeštíkové právě o ní, tak ví, jak dlouho je závislá. Na Facebooku existuje skupina, kde se o ní můžete dozvědět asi nejvíc. Ne o její minulosti, ale spíš současnosti. Jakmile ji někde někdo vidí nebo potká, nezdráhá se ji nebo dokonce s ní vyfotit a fotky ukazovat ostatním. Nechci hodnotit, zda je to morálně správně, či nikoliv.

Na jednu stranu je považována snad za známou slavnou osobnost, na druhou stranu je to troska. I dnes je na ulici a je závislá na drogách. Její stav se mění ze dne na den. Jednou ji potkáte v čistém oblečení a dokonce s umytými vlasy, podruhé se válí na ulici v dost nehezkém stavu.

Zajímavé je, že Katku většinou uvidíte v celkem pěkném oblečení, ale stačí se podívat na to, jak má oteklé ruce a starou vrásčitou tvář, a poznáte, že v pořádku není. Už několik let se mluví o její cirhóze jater a údajně jí zbývá poslední rok života, alespoň podle lékařů. Katka je ale pořádný držák, její tělo musí být silné, což dokazuje i fakt, že několik desítek let bere v kuse drogy a stále žije.

Ne každý to ví, ale Katka porodila zdravou holčičkou Terezku, která je dnes mladou teenagerkou, která žije se svou babičkou, a dokonce začala vystupovat na sociálních sítích. Dle svých slov Katku nevnímá jako mámu a nechce s ní mít nic společného.

Katka rozhodně není zlý člověk, což dokazují i mnohé rozhovory, které se na internetu objevily. Jeden den vypadá dobře, druhý na umření a těžko říct, jak to její tělo dlouho vydrží, každopádně to už asi moc dlouho nebude a naděje, že by se Katka dostala z drog a začala žít normální život, je mizivá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz