Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Každý nechce svatbu aneb když řekneš ne, odstartuješ tím peklo na zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Rada pro všechny svobodné ženy – pokud si svatbu nepřejete, svému partnerovi to alespoň naznačte. Jinak může přijít žádost, vaše odmítnutí, trapas, ponížení a často i rozchod.

Článek

Společnost byla donedávna nastavená následovně – chození, bydlení, svatba, dítě. Dnes už je to ale jinak a je na každém páru, jak si život udělá. Někdo nechce dítě bez svatby a někdo má kopu dětí a nikdy se nevezme. Nebudeme zde dnes zvažovat praktická hlediska svatby nebo důvody, proč je svatba dobrá.

V poslední době se mezi slečnami rozšířil názor, že ne každá chce svatbu. Dříve to byli spíše muži, kteří se do ženění nehnali a mnohdy se svatby báli. Nyní jsou to ženy, které svatbu nepotřebují, či dokonce všemi deseti odmítají.

Je to zcela v pořádku a je na každém páru, jak si chtějí uspořádat život, ale problém nastává, když se jejich názory na svatbu rozcházejí. I tak se ale lze rozumně domluvit, ovšem je třeba si názory vzájemně říct.

V opačném případě mohou mít partneři chybné domněnky, které často vedou ke špatnému konci. Muži většinou předpokládají, že se ženy vdávat chtějí, a tak je žádají o ruku. V případě odmítnutí je to nepříjemný pocit nejen pro muže, který se cítí ponížený a trpí jeho ego, ale i pro ženu, která se dostala do velmi nežádané situace.

Rada pro všechny, které se nechtějí vdávat

Nemusíte ani čekat na to, až vycítíte, že se to blíží, prostě vyložte karty hned na začátku. Citlivě a empaticky, ale je třeba to říct a nečekat, že se to snad nestane. Ženy se většinou bojí, že když se s tímto otevřou, jejich vztah skončí, ale pravděpodobnost je rozhodně menší než po odmítnutí žádosti o ruku.

Samozřejmě i muži by se měli dopředu zajímat, jak to žena má, ale známe muže – někdy konají bezmyšlenkovitě a nenapadne je něco zjišťovat.

Svatba není vše a vztah může plnohodnotně fungovat i bez ní. Bez komunikace ale může dojít k nedorozumění, které váš vztah ukončí dříve, než byste mohli čekat.

Zdroje:

https://www.polomio.cz/polomio-blog/67_Jak-překonat-strach-z-odm%C3%ADtnut%C3%AD-při-žádosti-o.html

autorka článku

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz