Hlavní obsah
Umění a zábava

Když umělec myslí jinak. Tyto hrátky se stínem vám vezmou dech

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Potřebujete zvednout náladu? Prohlédněte si toto stínové umění, ze kterého vám spadne brada. Na toto musíte mít doslova šestý smysl…

Článek

Co vás napadne, když vidíte nůžky, skleničku nebo obyčejný kabel na nabíjení telefonu? No asi nic speciálního a možná se divíte, proč se vás na to ptám. Existují lidé, kteří i za těmito zdánlivě nudnými věcmi každodenní potřeby vidí něco „víc“. Jakmile to uvidíte, neuvěříte. Možná vám to i vykouzlí úsměv na tváři.

Část uměleckého díla vytváří umělec klasickým kreslením a ke zbytku využívá věci kolem sebe, které při dobrém nasvícení vytvářejí stín přesně tam, kde potřebuje. Schválně, napadlo by vás to?

Abyste mohli něco takového tvořit, je potřeba, abyste oplývali schopností, kterou málokdo má – dokonalou představivostí, bez toho to totiž nepůjde. A pokud si myslíte, že ano, zkuste něco podobného vymyslet. Třeba přijdete na to, že jste génius. Na druhou stranu možná přijdete na to, že jste na nic nepřišli a necháte to jiným.

Minimálně se ale potěšte jen pohledem na tato umělecká díla, která vznikla některá možná i omylem. Není to fantastické?

Pokud máte špatnou náladu, možná vám ji toto umění zlepší. Klíč k dobré náladě je totiž schopnost vidět radost v maličkostech. A toto k nim patří.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz