Hlavní obsah
Lidé a společnost

Krásnou modelku nechal polít kyselinou, ale ona se nevzdala. Operace jí vrací půvabný vzhled

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikipedia

Narodit se krásná je skvělá výhoda v mnoha ohledech, ale někdy se to může člověku pořádně vymstít. Modelka Katie Piper by se možná raději narodila ošklivá, než zažít takové peklo.

Článek

Katie Piper je britská čtyřicetiletá modelka, ale i hlasatelka, moderátorka a spisovatelka. Osud jí to vínku nenadělil jen krásu, ale i pořádnou bolest, kterou si musela vytrpět. Její ctitel totiž neunesl odmítnutí a polil jí kyselinou, což jí znetvořilo obličej. Katie se nevzdala, vystupuje na veřejnosti, o nepříjemné události mluví a je považována za velmi odvážnou a silnou ženu.

Osudné rande

Katie měla skvěle rozjetou kariéru a patřila k nejhezčím ženám světa. Nebylo proto divu, že jí chodila jedna pozvánka na rande za druhou. Jedna ji v té záplavě zaujala a rozhodla se na ni odpovědět. To se jí stalo osudnou, protože začala randit s Davidem Lynchem, který se projevil jako totální psychopat.

Dle jejích slov měla být na pozoru od začátku jejich setkávání, protože se choval divně. Neustále jí psát, zajímal se o ní a nedal jí chvilku. Měla nasazené růžové brýle, jako by byla oslepená a cítila se chtěná, jeho chování jí vlastně bylo příjemné. Bohužel se ale hned na druhém rande stalo něco, co jí z pohádky okamžitě probudilo. Při obyčejném povídání se Daniel z ničeho nic naštval a začal jí vyhrožovat, že jí zabije. Dokonce ji ještě v ten den znásilnil. Ona se zachovala skvěle a byla klidná. Přesvědčila ho, ať ji odveze domů.

Daniel se z psychopata změnil v andílka a začal se jí omlouvat a psát zprávy, ve kterých chtěl odpustit. Zprávy si chtěla přečíst, ale nefungoval jí internet, takže neodepisvala. Rozhodla se jít do internetové kavárny a po cestě si nevšimla muže s kapucí a kelímkem v ruce. Muž, který byl Davidem najatý, se k ní přiblížil a do obličeje jí chrstnul kelímek, ve které byla kyselina sírová. Tehdy 24letá dívka pocítila tu největší bolest a oslepla na jedno oko.

Stovky operací

Dívka byla dva týdny v umělém spánku a dodnes prodělala okolo 400 operací, které jí zachraňují nejen vzhled, ale i celý život. Katie se s tí statečně pere a celý proces proměny dokumentuje a sdílí na sociálních sítích. Musíte uznat, že dnes vypadá fantasticky a rozhodně před ní klobouk dolů. Dokonce vidí na oko, které bylo původně oslepeno.

Trest

I David i najatý mladík, Sylvestr, skončili před soudem a vykoledovali si trest doživotí s minimálními tresty 16 a 6 let. To Katie ale traumatický zážitek nezmírní ani o trochu.

Katie dnes

Málo kdo by dokázal žít dál. Katie je dnes manželkou a maminkou dvou dětí a založila si dokonce i nadaci, která se věnuje lidem s podobným osudem. Dokonce o svém příběhu napsala knihu a byl natočený i dokument.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz