Hlavní obsah
Lidé a společnost

Krkošková zemřela na záchodech brněnské univerzity. Čekala ji slibná kariéra, ale tu ukončil vrah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Byl mladá a velmi šikovná. Studentka a juniorská mistryně v Biatlonu zemřela v 19 letech na univerzitě, kterou navštěvovala. Ze záchodů se do vyučování už nikdy nevrátila.

Článek

Nikdo si ani v nejhorším snu nepředstavoval, že by Jana mohla být usmrcena ubodáním a bohužel se to stalo realitou. Byla zabita jednatřiceti ranami Milanem Lubasem, který si na ni počkal právě na záchodem Masarykovy univerzity v Brně.

Na případu je zajímavé to, že Milan Lubas se stal historicky prvním československým vrahem, který byl z vraždy usvědčen díky DNA stop.

K vraždě Jany došlo roku 1990, kdy si odskočila na toaletu a už se z ní nikdy nevrátila. Byla nadějnou sportovkyní a šikovnou studentkou, která měla celý život před sebou. To, jak zemřela, si nepřeje vůbec nikdo. A ten, kdo ji našel, to musel mít před očima ještě hodně dlouho. Byla totiž celá pobodaná, polonahá a měla tržné rány dokonce i v oblasti genitálií i konečníku.

Nenechte se zmást, Milan Lubas nebyl žádný svatoušek. Byl odsouzen už roku 1981, kdy si po propuštění vyhlédl v autobuse ženu, kterou pobodal. Za to si samozřejmě šel sednout znovu, ale byl propuštěn roku 1990 díky prezidentské amnestii a to odnesla právě Jana Krkošková. Pachatel byl dopaden ještě ten den a byl poslán za mříže na 23 let. Bylo mu 26 let. Hned tři roky poté spáchal sebevraždu ve své cele. Jen jednou přiznal, že Janu zabil a to nepřímo jinému obviněnému, jinak se k činu oficiálně nikdy nepřiznal.

Ačkoliv se mohlo zdát, že motiv vraha byl sexuální, na šatech oběti se nenašlo žádné sperma. To nic nemění na tom, že i přesto, že pravděpodobně nebyla znásilněná, umírala mučivou smrtí a vrah ji ubodal neuvěřitelně brutálním způsobem.

Zdroj: kriminalistika.eu, blesk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Nůž

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz