Hlavní obsah
Názory a úvahy

Lidé nejsou na mizině, mají peněz dost. Dokazuje to jejich chování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Všude se můžete dočíst, jak jsou na tom Češi špatně, berou si jednu půjčku za druhou a nemají ani na rohlíky. A jak to, že jsou obchoďáky plní lidí, co si nesou plné nákupní tašky?

Článek

Neustále kolem sebe poslouchám, jak jsou na tom lidé finančně zle, úspory mají nulové a musí pomalu vybírat popelnice. Ano, samozřejmě mám povědomí o tom, že existují různé třídy a ta nejnižší na tom pravděpodobně bude takto. Ale pokud se bavíme o střední třídě a výš, troufám si říct, že 90 % lidí na tom špatně opravdu není.

Jak si potom vysvětlíme plné nákupáky a fronty do obchodů značkového zboží? Stále kolem sebe slýchám, jak byli támhle na výletě, na dovolené na Maledivách, koupili si auto, postavili dům, mají nového mazlíčka apod.

Opět platí, že nechci házet vše do jednoho pytle, ale mé okolí se špatně opravdu nemá a to nemluvím jen o blízkém okolí, ale i širším. Opravdu mi stačí vyjít ven a podívat se kolem sebe, co mají lidé na sobě, co si kupují a jak mluví.

Nejsme na tom zkrátka tak zle, jak se zdá. Je to hodně o prioritách. Jakmile někdo má za prioritu cestování a zdraží se letenky – nadává. Ale stejně si je koupí. Pokud je někdo zarytý kuřák a stěžuje si, že se zdražuje jídlo a že na něj nemá, jak to, že má na cigarety?

Upozorňuji, že tohle je pouze můj osobní názor a vy můžete mít jiný, protože pocházíte z jiných vrstev a máte kolem sebe jiné lidi. O tom ale život je. Klidně mi napište do komentářů, co si o tom myslíte a jaký máte pohled vy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz