Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Mrazy rajčata nesnáší. Ochraňte je jednoduše a levně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Začalo být krásně, a tak jste si zasadili rajčata? To byla chyba, dubnové počasí se totiž zcela otočilo. Zachraňte toto ovoce před mrazy, dokud je čas.

Článek

Krásné počasí vylákalo všechny zahrádkáře ven, kteří si v naději trvajícího sluníčka vysadili rajčata. Jenže to byla chyba! Teploty klesly a v noci hlásí meteorologové až -2 stupně. S tak nízkými teplotami rajčata nemají šanci vydržet, mráz je vyloženě zničí.

Naštěstí ale existuje pár triků, které pomohou rajčatům přežít.

  1. Na noc přehoďte přes sazenice deku nebo světlou textilii. Nezapomeňte ji ale vždy přes den sundat, aby rajčatům nebylo až přílišné horko.
  2. K přikrytým rajčatům dejte kbelík s teplou vodou. Rajčata si sama budou brát teplo.
  3. Dejte několik svíček nebo petrolejku pod květináč. Pozor na práci s přímým ohněm, ale pokud si věříte, je to osvědčená metoda, která funguje a zabrání zničení rajčat.
  4. Pokud rádi investujete a nechcete si doma nic vyrábět, jednoduše si pořiďte zahřívací podložku nebo pěstební stanici, jejíž součástí je termostat.
  5. Jednoduše sazeničky přiklopte něčím, co bude fungovat jako skleník. Klidně si doma vyrobte malé skleníky z plastových lahví nebo sklenic.

A jak poznat, že sazenice potřebují pomoc? Listy žloutnou, schnou, opadávají a povrch listů je spíše drsný než hladký.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz