Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nechce si vás nikdo vzít? Uzavřete manželství třeba se stromem, v Indii je to normální

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

U nás řešíme manželství stejnopohlavních párů, v Indii jsou ještě dál – v klidu si můžete vzít za manžela třeba strom. Jeho výhodou je, že nemluví a neodmlouvá, a určitě vám nebude nevěrný.

Článek

Svět je různorodý a každý kout má jiné kulturní zvyky a tradice. Co se týká svateb, každý světadíl a každá země se odlišuje jinými zvyklostmi, a o to je právě zajímavější. Já jsem se dnes zaměřila na jednu zvláštnost, které budete mít možná problém i uvěřit. Indie je země mnoha vůní, zajímavé architektury, pestré gastronomie a velkého množství lidí. Jejich zvyky jsou od těch našich rozdílné a právě ve svatebních tradicích se dost odlišují.

Nerovnováha v pozici planety Mars

Vše začíná narozením člověka, který, pokud se narodí ve chvíli, kdy není Mars v dobré poloze nebo konstelaci, rodíte se již zaškatulkovaní a s nálepkou „mangalika“. Pokud se to stane, je to v Indii dost zlé a Indové věří, že pokud si mangalika někoho vezme, uvrhne ho do neštěstí, nebo jeho choť může dokonce zemřít.

Toto prokletí se ale dá zlomit. Platí totiž jen na první manželství, ty další už se prokletí netýkají. Ale jak zařídit, aby první manželství bylo s někým, komu nepřinese smůlu? Musí si vzít někoho, kdo nemůže protestovat nebo se nemůže bránit.

Sňatek se stromem

A tak vznikla tradice uzavření manželství se stromem. Mangalika si díky tomu může vzít v rámci druhé svatby svého milovaného nebo svoji milovanou. Nenechte se zmást, svatba se stromem je velký obřad, který zahrnuje hosty, bohaté občerstvení, výzdobu a vše, co k takové svatbě patří. A pokud jste někdy viděli indickou svatbu, dokážete si představit, co s sebou nese. Zlaté přívěšky, hodně barev a líčení s tečkou mezi obočím – nic z toho nechybí.

Proč zrovna strom?

Stromy v sobě mají energii, kterou dokážou předat třeba i lidem, proto existuje na celém světě rituál ve formě objímání stromů. Není to nic specifického a neobvyklého, to děláme i my u nás v Česku. Ale většině z nás stačí strom obejmout, brát si ho hned nemusíme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz