Hlavní obsah
Lidé a společnost

Největší maso, které kdy vstoupilo do ringu: The Blimp vážil na konci života 400 kilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels: Towfiqu barbhuiya

Martin Levy měl přezdívku Blimp a narodil se v Bostonu. Rozhodně se se svou váhou zapsal do historie.

Článek

Bostonský rodák Martin „Blimp“ Levy byl při těle už od mala. Na střední škole hrál fotbal, ale byl vyloučen ve chvíli, kdy spadl na soupeře a tím mu zlomil obě nohy a povedlo se mu zranit i několik rozhodčích. Martin později pracoval v cirkuse do té doby, než si ho všiml promotér wrestlingu Jack Pfefer. Pfefer wrestling viděl spíše jako divadelní umění než jako sport, proto mu Martin přišel jako ideální člověk, který udělá správnou show, jenž lidé chtějí vidět.

Levy zapadl už jen tím, jak těžký byl. Newyorské noviny ho označili jako „největší maso, které kdy vstoupilo do ringu“. I přesto, že byl opravdu těžký, hbitost mu nechyběla. Byl schopný zavěsit plechovku pět nebo šest stop na zemí, vyskočit a skopnout ji. Nikdo jiný to nedokázal a tím si u zápasníků dokázal prosadit, že je opravdový atlet a do sportu patří.

Tlustý Martin zápasil po celé zemi a později i ve světě. Traduje se, že si Levy při jednom zápasu uprdl a způsobil, že někteří diváci v prvních řadách, ale i rozhodčí, zvraceli. Za svůj život byl hned několikrát za hvězdu, když se objevil v časopisech a médiích. Dokázal také porazit kde koho, například Tora Johnsona, Buddyho Rogerse, Gergouse George a další.

Asi nikoho nepřekvapí, že hodně jedl. V rozhovoru pro The Washington Post řekl, že je schopný sníst tucet vajec najednou a k obědu může spořádat i šest kilo masa. Na množství bramborové kaše, které snědl, byly potřeba dva litry mléka. Možná si říkáte, že zůstal do konce života sám. Omyl! Byl ženatý, a to hned několikrát.

Bohužel, v polovině 40. let mu začalo selhávat zdraví a na doporučení lékařů mu byla odebrána profesionální licence. Dva měsíce před smrtí dostal infarkt, což bylo takové první znamení přicházejícího úmrtí. Zemřel ve věku 56 let (některé zdroje tvrdí, že zemřel v 57 letech) v Alabamě a vážil více než 400 kg. Do historie se ale rozhodně zapsal.

Zdroj informací: findgrave, youtube, wikipedia

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz