Hlavní obsah

Nerespektujete obměnu tradičních receptů? Měli byste se nad sebou zamyslet

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Existuje nespočet variant svíčkové, bramborového salátu nebo receptů na cukroví. Je to tak v pořádku, protože sto lidí má sto chutí a obměny jsou žádoucí, vznikají tak nové skvělé chutě.

Článek

Nedávno jsem četla článek o tom, že existuje velké množství receptů na svíčkovou. O netradičních přísadách, které lidí přidávají a jak má každý rodina svůj vlastní recept s chuťovým profilem, na který si nenechá sáhnout. Radovala jsem se z toho, jak jdou lidé kreativní a zkouší nové a nové varianty. Ať už s exotickými surovinami nebo s nižším kalorickým zatížením.

Všimla jsem se, že se pod článkem slušně rozjela diskuze a když jsem otevřela komentáře, nestačila jsem se divit. Lidé si nadávali vzájemně, posuzovali své recepty a vyvraceli si, který si postup je správný a který špatný. Používali vyloženě sprostá slova a vypadalo to, že nedokážou respektovat, že každému chutná něco jiného.

Pro každého je jeho recept ten nejlepší a jiný být nesmí? Pardon, ale kde to jsme? Místo toho, abychom si slušně vyměnili názoru, podělili se o zajímavosti a o to, jak kdo postupuje, tak se posíláme do příslušným končin a odmítáme postupy jiných.

Jde přece o to, aby nám každému do jednoho chutnalo a abychom byli spokojení. Článek neměl nikoho nutit změnit své postupy a zavedené zvyky, jen ukázat, jaké varianty lidé vymýšlejí. Diskutující si to ale brali neuvěřitelně osobně a připadalo mi, jak když jim někdo drží nůž u krku, aby změnili svůj recept.

Buďme k sobě tolerantní, empatičtí a zamysleme se nad přístupy a postoji druhých. Jen náš názor nemusí být ten nejlepší. Ještě to chce slušnost a soudržnost. Pak se nám vše bude lépe dýchat i žít.

Mimochodem, jak děláte svíčkovou vy? Nakládáte ji? Přdáváte do ní smetanu ke šlehání nebo zakysanou? Někdo dává bujón, jiný vodu a další do ní strouhá vlašáky. Ochucujete citronem/octem/balzamicem?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz