Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Nezasloužím si tě aneb Rozchodové věty, které dokážou naštvat. Používají je manipulátoři

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Člověk na konci vztahu mnohdy používá slova a věty, které nedávají smysl a dokážou druhou polovičku parádně rozčílit. Tyto věty lidé zpravidla vůbec nemyslí vážně a je za tím úplně něco jiného.

Článek

Rozchody mohou být někdy velmi peprné a pokud takové jsou, padají i věty, které mnohdy překvapí druhou polovičku natolik, že si uvědomí, koho vedle sebe celou dobu měla. Podívejte se na nejčastější z nich a přečtěte si, co vlastně doopravdy znamenají.

Nezasloužím si tě

Jasné hraní na city! Snaží se to hodit na sebe a udělat ze sebe chudinku. Je to výmluva, za kterou schovává něco úplně jiného. Každý člověk pro sebe chce to nejlepší a tímhle vlastně tvrdí, že má vedle sebe někoho skvělé a ideálního, ale že není dost dobrý na to, aby si onoho partnera dopřál. Je to úplný nesmysl a srabácká věta, na kterou vlastně není moc co říct. A to daný člověk moc dobře ví.

Stejně nám to neklapalo v posteli

Pokud tuhle větu uslyšíte po několika letech, co jste spolu, je to pěkná lež a opět důvod rozchodu, který je spíše zástěrkou něčeho jiného. Intimní život je mezi dvěma lidmi velmi důležitý a pokud by to bylo tak hrozné, určitě by spolu nebyli. A ve chvíli, kdy na vás člověk shazuje vinu za to, že už vám to po milostné stránce neklape, jde o přenášení problému na opačnou osobu, abyste si mysleli, že za to vlastně můžete vy. Navíc vám tím zadělává na problém. Tohle nikdy neříkejte, pokud se tedy nejedná o rozchod po týdnu a opravdu je problém v posteli.

Vyspal jsem se s tvojí/tvým kamarádkou/kamarádem, takže to nemá smysl

Stoprocentně vám chce ublížit. Tohle je asi informace, kterou by vám vůbec váš partner nemusel říkat, pokud je už jasné, že spolu nebudete. Chce vás potopit a dostat na dno a ještě váš připravit o přátelství. Často takováto věta ani nebývá pravdivá, takže je třeba si ji pořádně ověřit. Cílem je vás ponížit a dosáhnout toho, abyste se cítili, že jste něco méně.

Vlastně se mi vůbec nelíbíš a máš kila navíc

Kila navíc většinou nebývají hlavní důvod rozchodu. To by bylo velmi povrchní! A narážet na vzhled je úplný nesmysl, protože si vás partner takhle vybral, těžko se mu najednou změnil vkus. Může se ale stát, že se začnete oblékat jinak, necháte si něco esteticky upravit, opravdu výrazně přiberete.. Pokud s tím má vaše polovička problém, je fajn, začít to řešit a bavit se o tom, ale většinou to bývá během vztahu, nikoli na jeho konci a není to důvod k ukončení partnerství. Možná, zda nebude chyba na jeho straně a kila navíc nemá spíše on, za které se stydí..

Nikdy jsem tě nemiloval/a

Taková věta dokáže pořádně ublížit. Tohle nechce slyšet nikdo a ten, kdo ji vyřkl, si to moc dobře uvědomuje. Neberte si to k srdci, protože jde spíš o obranu a opět možné skrývání pravého důvodu. Často do dělají lidé, kteří mají někoho jiného a snaží se to svést na to, že mezi vámi nikdy nebyla láska. Vím, bolí to, ale zkuste si to nebrat osobně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz