Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nitěnky: Lidé je považovali za feťačky a prostitutky. Dnes žije jen jedna z nich

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Smutný příběh dvojčat, o kterých si mysleli to nejhorší, ale pravdou byl přesný opak. Jak fungují předsudky a proč nedávat na první dojem a vzhled.

Článek

Sestry Rulíškovy byly známé jako „Nitěnky“. Měly takovou přezdívku zejména kvůli svému vzhledu – byly velmi hubené, v obličeji na nich visela kůže a rozhodně se nevykazovaly zdravým vzhledem. Každý, kdo žije v Olomouci, o nich někdy slyšel, odkud totiž pocházely.

Jakmile je lidé zahlédli na ulici, vyhýbali se jim a mysleli si o nich jen to nejhorší. Jenže vše může být jinak a vy nevíte, čím si dané osoby procházejí. Nitěnky to v životě neměly vůbec jednoduché.

Nitěnky jsou dvojčata, která pracovala jako zdravotní sestry v nemocnici v Olomouci. Prošly si těžkým psychickým onemocněním, ze kterého se nikdy nedostaly – životní okolnosti v nich vyvolaly zrádnou nemoc jménem mentální anorexie. Skoro nikdo si neumí představit, jak měly těžký život, a i přesto se najdou tací, kteří jim nadávali a posmívali se.

Jedna ze sester se musela vypořádávat se smrtelnou diagnózou jejího syna, obě ztratily maminku, snášely těžké roky v Nizozemsku a po zdravotní stránce na tom nebyly nejlépe. To bohužel vedlo k již zmíněné mentální anorexii, prostřednictvím které se snažily vyrovnat s bolestí, kterou zažívaly. Dokonce se později bály chodit ven, protože věděly, jaké peklo je tam čeká.

Obě přiznaly, že se jim někteří jedinci nebojí říct do očí, že brzy zemřou nebo že jsou zombie a ptají se jich na otázky, které drogy berou a kolik si nechávají platit za jednu noc.

Dnešní realita je taková, že jedna z dvojčat už bohužel zemřela, a tak se mluví o tom, jak dlouho bude žít ta druhá.

Nerozumím tomu, že lidé dnes soudí druhé podle vzhledu a okamžitě znají celý jejich příběh a není jim hloupé šířit lži a pomluvy, které si buď vymysleli nebo někde slyšeli. Proč se každý nestará sám o sebe? Přestaňte si někteří zvyšovat ego řešením ostatním, jejich pomlouváním a veřejném zesměšňováním. Váš život se tím rozhodně nezlepší.

Zdroje informací: olomoucký deník, idnes

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz