Hlavní obsah
Lidé a společnost

Oběť i vražedkyně v jednom: Zabila svoji matku a nyní byla puštěna z vězení. Zažívá nevídaný úspěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Byly nejen matka s dcerou, ale i nejlepší kamarádky. Gypsy nakonec prohlédla praktiky Dee Dee a rozhodla se jí zbavit.

Článek

Gypsy Rose Blanchard je nyní 32letá vdaná paní, která před pár dny opustila vězení, kde si odpykávala trest za vraždu své matky. Je nyní hvězdou, kterou spousta lidí obdivuje a rozhodně jsou na její straně.

Matka přezdívaná Dee Dee svou dceru údajně milovala nade vše na světě, snažila se ji uchránit snad před vším zlým, ale tím jí spíš ubližovala. Možná protože ji chtěla mít jen pro sebe, podařilo se jí přesvědčit svou dceru, doktory, ale i sama sebe, že je její dcera vážně nemocná. Nechala ji upoutat na vozík, nechala jí vytrhat zuby, tvrdila, že má rakovinu a zakázala jí jíst cukr kvůli alergii. Dokonce jí nenechala ani jíst normální jídlo a nechala jí zavést výživovou sondu. Gypsy musela podstoupit několik operací a možná vás teď překvapí, když vám prozradím, že byla ve skutečnosti úplně zdravá a netrpěla vůbec žádným handicapem. Její matka si to zkrátka všechno vymyslela a zdravotně ji zneužívala. A to hodně let.

Držela ji zkrátka, lhala jí o věku a nepovolila ani jejímu biologickému otci, aby mohl svoji dceru vídat. Jelikož Blanchardovi neměli moc peněz a Gypsy potřebovala prostředky na léčebné výlohy, podařilo se jim získat dům, ve kterém spolu žily.

Gypsy ale rostla a začala se zajímat o věci, o které se dívky v jejím věku zajímají, mimo jiné i o kluky. A tak se stalo, že si jednoho takového našla, tajně si s ní psala a volala a jakmile zjistila, co jí její matka celý život provádí, nechala si od něj pomoci – zbavila se své matky Dee Dee. Požádala svého tehdejšího přítele Nicholase, aby ji zabil. A tak se opravdu stalo, on ji ubodal a Gypsy to celé slyšela z vedlejší místnosti. Sice svou matku milovala, ale nemohla jí odpustit, co jí provedla. Nicholas dostal doživotí a ona osm let vězení.

28. 12. 2023 Gypsy pustili, odpykala si totiž 85 % trestu a byla puštěna i za dobré chování. Gypsy během svého pobytu ve vězení dala několik rozhovorů, kde rozebírá to, jak se cítila a proč jednala tak, jak jednala. Rozhovory i dokumenty o ní natočené jsou velmi emocionální a psychologicky náročné. Lidé se o jejím příběhu dozvěděli, dokonce byl její příběh vykreslen do seriálu, a díky tomu získala nespočet fanoušků, kteří stáli a stále stojí na její straně. Někteří ji dokonce obdivují.

Gypsy Rose Blanchard byla a stále je obětí i vražedkyní zároveň a otázka zní, co je víc. Lidé stojí na její straně a plně chápou její jednání, ale samozřejmě se objevují i ti, kteří tvrdí, že ji z vězení neměli nikdy pustit a že je nebezpečná. Po propuštění z vězení si založila účet na sociální síti Instagram a během pár dnů nasbírala neuvěřitelných 8 milionů sledujících. Vypadá to, že se do normální světa zařadí velmi rychle.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz