Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pavlová bude dostávat 95 tisíc na reprezentaci. Podle lidí si to nezaslouží

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

První dáma by ráda měla příjem bez toho, aniž by pracovala. Někdo říká, že si to zaslouží, jiní zase, že je to nespravedlivé.

Článek

Eva Pavlová se stala první dámou, aniž by o to stála. Nyní vyšlo najevo, že dostane měsíčně 95 tisíc na reprezentaci, to už jí pravděpodobně nevadí. Zaslouží si to ale?

První dáma má snad jen jednu funkci a to reprezentovat prezidenta. Mnoho prvních dam, zejména v zahraničí, se věnují vlastním aktivitám, které se nejčastěji týkají charity. O to se snaží i Eva Pavlová, a proto má svůj nadační fond. Není to ale spíš povinnost? Aby ji lidé nenařkli, že nic nedělá. Tomu se ale stejně nevyhne.

Jakmile vyšlo najevo, že dostane necelých 100 tisíc výplatu, lidé se začali bouřit. Říkají, že je to nespravedlivé, vždyť přece nepracuje. Jiní zase poukazují na to, že na potřebné peníze nejsou, ale na hadry pro první dámu jsou. Opravdu na ně měsíčně potřebuje 95 tisíc?

Eva Pavlová to má těžké. Člověk se nikdy nezavděčí všem a vždy bude někdo nespokojený. Mohla se i obhajovat, ale proč by to dělala? Někoho by nepřesvědčila nikdy. Jak se říká – přej a bude ti přáno a zde by to mělo platit také.

Pokud by peníze nedostala žádné a chodila by spoře oblečená, možná by nehezkých poznámek schytala ještě více. Samozřejmě se nabízí otázka, proč je informace o platu u takových lidí veřejná? Nikdo o svém platu mluvit nechce, ale zrovna první dáma s panem prezidentem nemají na výběr.

Musí se uznat, že pokud se podíváme na pracovní povinnosti například členek královské rodiny a Evy Pavlové, jedná se o značný nepoměr. Otázka tedy je – není 95 tisíc na reprezentaci zbytečně moc?

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz