Hlavní obsah
Jídlo a pití

Pizza lepší než z pizzerie: Zvládnete ji doma rychle, levně a jednoduše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels

Miluji italskou kuchyni! A nejvíc zbožňuji pizzu, kterou si dávám pokaždé v pizzerii. Ale teď jsem ji zkusila doma a jinou už nechci!

Článek

Pizza v Itálii pravděpodobně nemá konkurenci. České pizzerie ji také umí, ale jednak už je pěkně drahá a za druhé si pro ni musíte dojít. Navíc kolikrát nevíte, jaké suroviny v dané pizzerii používají a zda jsou kvalitní. Proto jsem si zkusila udělat domácí pizzu a od té doby už na ni nikam nechodím. Tahle je rychlá, snadná a bude chutnat úplně každému.

Nejvíc na ni miluji to, že si ji můžete udělat podle svého gusta a dát si tam to, na co zrovna máte chuť nebo co máte rádi. Lehce si můžete udělat každou půlku s jinými ingrediencemi nebo nakombinovat základ. Zkuste ji a uvidíte, že žádnou jinou už chtít nebudete. Pozor, je návyková a celá rodina ji po vás bude chtít hodně často!

Co budete potřebovat (na 2 pizzy):

  • 500 g hladké mouky
  • 10 g droždí
  • 10 g krupicového cukru
  • 15 g soli
  • 30 g olivového oleje
  • 250 ml vlažné vody

Postup

Droždí rozdrobte, přidejte cukr a nechte rozpustit. Přidejte olej a trochu vlažné vody. Do čisté mísy dejte mouku, sůl, vodu a drožďovou směs. Zpracujte a nechte 45 minut až hodinu kynout na teplém místě (ideálně v peřinách, jako to dělaly naše babičky). Těsto rozdělte na dva díly a těsto rozválejte. Na pizzu dejte to, co máte rádi. Pečte na 210 stupňů přibližně 10–12 minut, záleží na vaší troubě. Dobrou chuť!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz