Hlavní obsah
Móda a trendy

Pletené vesty a kostkované sukně aneb Retro kousky, které se v roce 2024 vrací do módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels

Kousky z minulosti, které byly dřív na vrcholu módního žebříčku, se vrací! Možná je ještě máte doma nebo je pamatujete u outfitů svých babiček. Teď je můžete znovu vytáhnout.

Článek

Boty tabi

Buď je milujete, nebo nesnášíte. Jedná se o boty, které oddělují palec od zbytku prstů. Boty ve tvaru kopyta se aktuálně pyšní velkou oblibou. Jak to tak bývá, lidé jsou rozděleni na dvě skupiny – první skupina považuje boty za stylový kousek, zatímco jiní se na ně dívají s odporem. Ať už patříte do jedné, nebo druhé skupiny, rozhodně se nedá přehlédnout, že se jedná o aktuální trend.

Tento styl bot se objevuje u tenisek, balerínek, ale i kotníkových bot. Boty pocházejí původně z Japonska a v 80. letech zažil boom, nyní se vrací.

Pletené vesty

Hledáte kousek, který se letos na jaře bude nosit? Jednoznačně se trefíte do černého s pletenými vestami. Obecně úplety jsou v poslední době velmi moderní, ať už se jedná o šaty, svetry nebo třeba kalhoty. Teď jsou ale v kurzu vesty! Vypadají skvěle, ať už je přehodíte přes tričko s krátkým i dlouhým rukávem nebo přes košili. Důkazem, že jsou vesty v módě, je fakt, že si je oblíbila i princezna Kate nebo modelka Kendall Jenner. Pokud nevíte, kam pro tu správnou vestu, zajděte do obchodů, jako je Mango, Zara nebo Next. Vyberte si mezi knoflíčkovými, v celku, v pastelových či neutrálních barvách, letos neuděláte s ničím chybu.

Foto: pexels

Kostkované sukně

Možná, že si ještě pamatujete doby, kdy byly kostkované sukně vidět na každém rohu. Byly trendy, často pletené a v různých barvách. Pokud jste ji nevyhodili a stále ji máte někde vzadu v šatníku, teď je ten správný moment na to, ji vytáhnout. Možná, že později je nosili dívky, které chtěli vzbuzovat dojem „sexy školačky“, ale vše je pouze o kombinování. Zapomeňte tedy na vysoké jehlové kozačky a nadkolenky a zvolte spíše tenisky, ale klidně i barevné punčocháče a oversized svetry. Nezapomeňte, že tartan je výrazný, a tak byste ho už neměli kombinovat s žádným jiným tak výrazným vzorem a zvolit raději jednobarevné kousky, kterými sukni doplníte.

Foto: pexels

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Sukně
Pletené vesty

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz