Hlavní obsah
Móda a trendy

Používáte testery? Je to jako byste po někom cizím olízli příbor

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Tento článek by měl být upozorněním zejména pro ženy a ty, kteří se malují a líčidla nakupují. Testery jsou nebezpečné a já je radím nepoužívat.

Článek

To, co je veřejné a může to použít každý, je i vždy nebezpečné a měli bychom se podle toho chovat. Na záchodové prkénko na veřejných záchodech si nesednete, ale v klidu si na rty nanesete rtěnku v drogerii, kterou před vámi mohlo použít desítky lidí.

Lidé neumí testery používat

Pokud přijdete do drogerie a přistoupíte ke výběru kosmetiky, zpravidla je u většiny produktů tzv. tester, který slouží k odzkoušení líčidel. Můžete si například rtěnku nebo tužku nanést na ruku, abyste si zkusili, jakou má doopravdy barvu, jak drží a třeba i jakou má konzistenci. Bohužel jsou ale mezi námi i tací, kteří si je nanášejí na místa, kam sice líčidla patří, ale vzhledem k ostatním zákazníkům je to velmi nehygienické. U dospívajících slečen by to se to možná ještě dalo pochopit, ale i dospělé ženy jsou schopny si nanést rtěnku na rty nebo řasenku na své vlastní řasy. K tomu ale testery neslouží!

Dokonce vznikl trend na sociálních sítích, kdy dotyčná k nalíčení celého make-upu použije testery. Mají pak „skvělý“ obsah pro své sociální sítě, ale nejspíše si neuvědomují, že tím mohou zajistit komplikace dalším zkoušejícím.

Orná půda pro bakterie a vznik nemocí

Stačí mít začínající zánět spojivek, o kterém ani nevíte, a už ho předáváte někomu dalšímu. Stejně tak můžete i vy přes „hloupý“ tester chytit nějakou nemoc.

Dokonce existují lidé, kteří testery chodí do drogérie používat záměrně k vytvoření celého make-upu před prací. Mají pocit, že ušetří a nemusí si produkty kupovat. Dejte si pozor a nezkoušejte nic, co mohou bez omezení zkoušet i ostatní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Drogerie
Jak se líčit

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz