Hlavní obsah
Sport

První Češka v historii ujela na kole 1 200 km za 75 hodin. Výkon, na který bychom měli být hrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ačkoliv je Česká republika malá země, patří k těm nejúspěšnějším ve sportu. Poslední úspěch patří Češce, která předvedla skvělý výsledek na nejstarším cyklistickém podniku. Připomeňte si další, na které nikdy nezapomeneme.

Článek
  1. Kateřina Kusá se stala historicky první Češkou, která dojela do cíle v rámci cyklistického závodu na trase Paříž-Brest-Paříž. Celých 1 200 kilometrů zvládla za 75 hodin a stala se tak hvězdou. Nehledě na to, že na kole nejezdí jako profesionální závodnice, nýbrž jako amatérka a sportu se věnuje při zaměstnání. Gratulujeme a děkujeme!
  2. V roce 1996 se Jan Železný postaral nejen o český, ale také světový rekord, když hodil oštěpem do dálky 98,48 metrů. I ženské zastoupení není pozadu. Barbora Špotáková se stala světovou rekordmankou v roce 2008, když se oštěp zapíchl v dálce 72,28 metrů.
  3. Jarmila Kratochvílová zažila nejhezčí chvíle ve svém životě, když zaběhla 800 metrů v čase minuta a padesát tři vteřin. Bylo to v roce 1984.
  4. Nyní se podíváme do fotbalové sféry. Josef Bican měl na kontě 821 gólů, což je víc, než výsledek Brazilce Pelého. Vzhledem k počtu milovníku fanoušků fotbalu v Česku máme být na co pyšní.
  5. Kdo by neznal úctyhodný výkon Heleny Fibingerové v hodu koulí. 22,5 metrů je světovým rekordem dodnes.
  6. A protože milujeme hokej, nesmíme opomenout našeho miláčka národa Jaromíra Jágra. V 51 letech překonal Wayna Gretzkyho a na kontě má 1 099 gólů!
  7. Co by to byl žebříček bez rychlobruslařské legendy Martiny Sáblíkové, která dráhu dlouhou 3 000 metrů zajela za 3:52:027! Tento čas nikdo nepřekonal a rekord drží i na trati 10 000 metrů v čase 13:48:33.

Všechny tyto rekordy vypovídají o tom, že jsme jako země ve sportu velmi úspěšná a rozhodně jsme vidět. Jen tak dál! Podporujte své děti ve sportu, protože to má smysl. Díky nejen za tyto fantastické výkony našim sportovcům!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz