Hlavní obsah

S příšernou bolestí hlavy ho poslali domů a ještě si ťukali na čelo. Ráno už se neprobudil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

České zdravotnictví je sice na dobré úrovni, ale i naši lékaři se mohou splést. Pak to může dopadnout špatně. Jako u Petra (jméno je změněno kvůli anonymizaci).

Článek

Petrovi bylo 32 let a měl malou tříměsíční holčičku. Celý život měl problém s migrénami, ale nikdy ho nenapadlo nějak víc řešit. Za svůj život spolykal hodně prášků, a tak se s bolestí hlavy naučil žít. Někdy to bylo horší, někdy to přešlo úplně.

V posledním roce byla ale bolest hlavy natolik nesnesitelná, že si zašel k lékaři. Ten mu řekl, že mu předepíše silné léky na bolest a poslal ho domů. Když přišel podruhé, doktor mu oznámil, že je to psychosomatické a že si bolest dělá sám. Přišlo mu divné, že ho neposlal na žádné vyšetření, ale věřil, že ví, co dělá. Cítil se trochu jako blázen, protože při odchodu lékař kroutil očima a přes dveře slyšel, jak říká sestřičce, že jde o dalšího simulanta, co si bolest jen nalhává.

Když už skoro nespal bolestí, lékař ho poslal domů s tím, že ho pošle na psychatrii a že na něm nevidí nic zvláštního. K tomu dostal prášky na spaní. Jenže tam už nedošel. Ráno ho manželka už nevzbudila. Nejdřív si myslela, že je to proto, že si vzal prášků na spaní moc, jenže pak zjistila, že nedýchá. Po pitvě se ukázalo, že měl progresivní nádor na mozku, který mu tlačil na citlivé části, proto ho hlava tak bolela. I přesto, že byl se svými potížemi několikrát u lékaře, ignorovali ho a pokaždé pustili domů.

Nikdo absolutně nechápe, proč mu nenaslouchali, proč ho neposlali na neurologii, magnetickou rezonanci nebo nějaké jiné vyšetření, které by mohlo takto vážnou věc odhalit. Pravděpodobně by se i tak jednalo o velmi rychlý proces, ale tam kde je naděje se mohou dít zázraky. Takhle zůstala manželka Lenka s malou holčičkou samy a celá rodina přišla o důležitého člena, se kterým se nestihli ani rozloučit. Je to neuvěřitelná tragédie a pro maminku se bude zakládat sbírka. Ráda by i žalovala zdravotníky, kteří mu nepomohli, ale aktuálně na to nemá sílu. Je sama zralá na prášky a k tomu se musí starat o malou holčičku. Tohle by se nemělo dít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Zanedbání

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz