Hlavní obsah
Móda a trendy

Trendy účes, díky kterému budete za královnu večera i elegantní business dámu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels

Stále nosíte obyčejný culík nebo rozpuštěné vlasy a chtěly byste vyzkoušet něco nového? S tímhle účesem rozhodně zabodujete.

Článek

Neustále přemýšlíte co s vlasy a po minutách marného přemýšlení to vzdáte a skončíte s tím, co nosíte každý den? Tak tomu je konec. Ráda bych vám předala návod na elegantní účes, který je velmi univerzální, protože se hodí jak na ples, party, tak i na pracovní meeting a vydrží vám celý den. Tedy v případě, že víte, jaké produkty použít. Tento účes se navíc dá nosit ve více variantách. Vyberte si tu, která sedne právě vám.

Bohatý uvolněný culík

Ano, jde o culík, který je pozvednutý na vyšší level. Vlasy s bohatým objemem vypadají vždy dobře a takový bohatý culík s uvolněnými prameny kolem obličeje mohou nosit i ty ženy, které vlastní kulatý obličej a nechtějí nosit culík, aby ho nezvýraznily.

Začneme tím, že si vlasy rozčešeme, rozdělíme cca na pět sekcí a každou sekci zvlášť natočíme. Cílem bude vytvořit větší vlny, kterých dosáhneme buď pomocí kulmy, nebo natáček (ty zvolte, pokud máte více času) a v poslední době je také oblíbená takzvaná pyžamová metoda, kdy vlasy namotáte na pásek od pyžama, na konci zagumičkujete a přes noc se vám pohodlně vytvoří krásné vlny.

Vlny a opravdu pevný culík

Vytvořené vlny zafixujeme tak, že hodíme vlasy dopředu, zalakujeme a mírně promačkáme. Následně ze přední části uvolníme dva prameny podél obličeje, které nebudou součástí culíku. Zbytek vlasů rozdělíme na horní a dolní polovinu. Začneme horní, kterou sepneme do culíku pomocí gumičky a řádně utáhneme, přičemž vlasy na temeni hlavy lehce povytáhneme, abychom dosáhli uvolněného dojmu. K culíku přidáme i spodní vrstvu a opět zagumičkujeme. Tohle je trik, díky kterému vlasy budou držet na místě a culík se nebude povolovat.

Dva prameny podél obličeje pročešeme a upravíme pomocí další vrstvy laku, aby držely tam, kde mají. Culík ještě namačkáme, aby vypadal bohatší.

A máme hotovo. Takový základ jde upravovat pomocí ozdobných gumiček, perliček do vlasů nebo lze gumičku jen obmotat pramínkem vlasů. Záleží, na jakou akci se chystáte.

Tento účes je jednoduchý, rychlý a zvládne ho opravdu každý. Vytvoří ho každý, kdo má vlasy alespoň lehce pod ramena.

Zdroj: Pinterest, vogue, glamourmagazine

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz