Hlavní obsah
Lidé a společnost

Učitelka otrávila 25 dětí v mateřské škole. Byla smrt adekvátním trestem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels

Z dvaceti pěti otrávených žáků jeden zemřel na selhání orgánů a to až deset měsíců po otravě. Dostala učitelka adekvátní trest?

Článek

Jen kvůli hádce se svou kolegyní jí nenapadlo nic lepšího, než přidat toxický dusitan sodný do jídla dětí a tím je otrávit. Řeč je o čtyřicetileté čínské učitelce Wang Yun.

Nebyl to čin, který by se objevil z čista jasna, s Wang bylo něco špatně už dřív. V minulosti totiž chtěla stejnou látkou otrávit svého manžela, což se jí bohužel nepodařilo. Tedy nepodařilo se ho usmrtit, což byl její úmysl. Odnesl si ale doživotní následky. Wang to nestačilo a čin znovu opakovala, tentokrát přitvrdila a zkusila to na dětech ve své práci – v čínské mateřské škole.

Dusitan sodný jako jed

Dusitan sodný se používá ke konzervaci masa či jiných potravin (E 250), ale jelikož jde o prudký jed, který je zároveň v podezření, že jde i ve velmi malých dávkách o látku způsobující rakovinu, bývá jeho doposud časté používání v potravinách považováno ze zdravotního hlediska za velmi nevhodné.

Jednoho dne se Wang pohádala se svou kolegyní, která ji kárala za to, že se neumí postarat o děti ve své třídě. To Wang naštvalo, a tak si usmyslela, že ani její kolegyně se o ně nebude umět postarat. Druhý den ráno dorazila do práce – do mateřské školy Mengmeng a přidala jedovatou sloučeninu do dětského jídla, konkrétně do sladké rýžové kaše, která je v Číně velmi oblíbená. Dvacet pět dětí začalo omdlívat, měly křeče a trpěly velkými nevolnostmi. Všechny děti se z otravy nakonec dostaly, až na jednoho žáka, který deset měsíců poté zemřel na selhání orgánů.

Poprava

Po dvou letech Wang Yun byla odsouzena k trestu smrti. Tedy nejprve jen na 9 měsíců vězení, ale soud to nakonec změnil. Zda dostala kulku do zátylku nebo smrtící injekci, zůstává tajemstvím.

Anketa

Souhlasíte s trestem?
Ano
86,8 %
Ne
7 %
Nevím
6,2 %
Celkem hlasovalo 114 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz