Hlavní obsah
Móda a trendy

V tělových silonkách stylová rozhodně nebudete aneb módní faux pas, na která si dát pozor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Styl můžete mít, jaký chcete, ale pokud se nevyhnete módním trapasům, ani značková kabelka vám nepomůže. Mrkněte se, co a jak nenosit.

Článek

Neviditelná ramínka

Možná si říkáte, že tohle už nikdo dávno nenosí, ale divili byste se, kolik slečen i vyzrálých žen si myslí, že když si vezmou průhledná plastová ramínka do šatů s odhalenými zády či rameny, nebude vůbec nic vidět. Naopak jsou úplně stejně viditelná jako ta klasická. Vyhodťe je, působí to lacině a rozhodně ne elegantně.

Příliš malé spodní prádlo a jeho špatná barva

Přiznejte barvu! Tedy spíš velikost, kterou opravdu máte. Není nic horšího, než když si nalháváte, že nosíte S, ale vy máte M a eskové kalhotky se vám zařezávají do boků nebo ještě na horších místech. Působí to velmi nevzhledně a škodíte tím sami sobě. Navíc to bude vážně nepohodlné a také nezdravé. Barvu spodního prádla vždy přizpůsobte outfitu, například pod bílou nikdy nenoste bílé spodní prádlo, nýbrž tělové. A také na něj nikdy neupozorňujte, kalhotky a podprsenky nemají být vidět! Takže pokud vám bude z tílka vykukovat rudá krajková podprda, budete působit lehkým dojmem.

Neroztřižené kabáty a saka

Pokud si koupíte kabát či sako, většinou si ho z obchodu odnesete i se zašitým rozparkem. Ten tam ale není proto, abyste ho tam nechali, slouží k tomu, aby se v obchodě oblečení nijak nezmuchlalo. Hned proto rozparky roztřihněte, aby se kabát či sako mohlo volně pohybovat. A věděli jste, že některé kabáty sice mají zašité kapsy, ale není to proto, že by tam zkrátka nebyly? Jen to rozpárejte a hurá, můžete kapsy používat. Divili byste se, ale ne každý to ví.

Outdorové oblečení patří jen na túry a na sport

Často vídám ve městě, v kavárnách či v divadle lidi, kteří si oblíbili outdoorové oblečení a rozhodli se ho nosit úplně kamkoliv. Jenže to je obrovské faux pas, zvlášť ve zmíněných divadlech a na společenských akcích, kde je určený striktní dresscode. I stylové oblečení může být pohodlné, ale outdoor věci si nechte opravdu jen na výlety a túry.

Tělovým silonkám jedno velké NE

Nejsou lichotivé a už vůbec nikomu nesluší. Nejhorší je, když si je vezmete do otevřených bot. Jediné, které jsou povolené, jsou ty s nějakým zdobením, třeba třpytivé. Noste barevné, vzorované či černé, ale tělové silonky opravdu nepůsobí dobře a to na nikom. Často slýchám argument, že černé silonky se k bílým šatům rozhodně nehodí. Neexistují ale jen černé, myslete na to a buďte trochu kreativní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Silonky

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz