Hlavní obsah
Sport

Ve 13 se stal profi boxerem a ve 23 letech spáchal sebevraždu. Bretonnela změnil box k nepoznání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Boxinghistory

Francouzský šampión se boxu odevzdal. Ve 23 letech měl tak zničený obličej, že byste ho nepoznali. Svůj život jako velmi mladý končil sám.

Článek

Fred Bretonnel se narodil roku 1905 a ve svých pouhých 13 letech se stal profesionálním boxerem lehké váhy a také šampiónem. Vydrželo mu to do roku 1924, kdy ho porazil Lucien Vinez. Z celkových 76 zápasů vyhrál 42, 18 prohrál a 14 remizoval. čtrnáct ukončil knock-outem. Po první světové válce porazil Paula Czirsona.

Možná vás napadne, proč zrovna box. Pravdou je, že celá jeho rodina byla v boxu velmi zainteresovaná. Jeho bratr byl profesionální trenér a otec založil boxerský časopis ve Francii.

Vzhled Freda se neuvěřitelně změnil. Z mladého nevinného hezounka se stal chlap jako hora s oteklým obličejem a přeraženým nosem.

Fred by pravděpodobně ve svém úspěšné boxové jízdě pokračoval, ale bohužel se ve svých 23 letech 4. září 2023 oběsil. Důvodem měly údajně být rodinné problémy. V té době patřil do kategorie velterové váhy, kam jsou zahrnuti bojovníci s váhou mezi 63,5–67 kg.

Foto: Boxinghistory

Pod fotkou se objevilo několik stovek komentářů. Jeden fanoušek napsal: „Jestli obličej šampióna vypadá takhle, neumím si představit, jak asi vypadá obličej poraženého.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz