Hlavní obsah

Vít Starý: Od hvězdy přes trosku až po obyčejný život s údajnou amputací

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Víťu Starého si možná pamatujete jako frontmana úspěšné české kapely Mandrage. To mu ale málem bylo osudným aneb jak sláva dokáže člověka zničit.

Článek

Vít Starý před pár dny oslavil 35. narozeniny. Jaký je příběh talentovaného zpěváka, textaře a kytaristy?

O Vítovi je známé, že nikdy nebyl extrovertní typ. Naopak byl velmi samotářský, klidný a neměl rád pozornost. To se ale příliš neslučuje s vystupováním před tisíci lidmi. Možná to tak původně ani nechtěl, když kapelu s kamarádem Matyášem Vordou zakládali. Jenže se v českém rybníčku chytli a začali jako klučičí kapela velmi růst. Songy, videoklipy, rozhovory i koncerty přibývali a aby to Víťa zvládnul, holdoval návykovým látkám.

Ani to mu neudělalo dobře, jelikož trpí silnou cukrovkou, kterou příliš neřešil, a i přes upozornění lékařů a varovné signály ji úspěšně ignoroval. Pravděpodobně se mu v posledních letech fungování kapely zhoršila psychika a vystupování si absolutně neužíval. Dokazuje to i píseň Apolinář, kterou sám složil a která pojednává o jeho strachu, smutku a zoufalství.

Bohužel se kapela údajně i kvůli dalším důvodům rozpadla a Vít Starý měl nastoupit na léčení. Netroufám si tvrdit, na jakých látkách byl závislý, i když na internetu ohledně toho koluje informací spoustu. Těžko říct, která je a jestli je vůbec nějaká pravdivá.

Víťa byl, je a pravděpodobně bude člověk, který nevyžaduje pozornost, a proto se vyhýbá jakýmkoliv rozhovorům a obecně médiím, možná i z toho důvodu o něm kolují věci, které nemusí být pravdivé. Můžete si o něm přečíst, že úspěšně absolvoval léčení a do drog znovu spadnul, také že mu museli kvůli neléčené cukrovce amputovat nohu, někde píšou, že jen prst anebo že žije spokojený život, má šťastný vztah a k žádné amputaci nedošlo, jen musí být velmi kontrolovaný lékaři.

Nevíme, která z informací je pravdivá, ale doufám, že ať je pravda jakákoliv, Víťa se má dobře a žije skvěle. Šušká se také něco o tom, že skládá kapelu. Že bychom se dočkali nových Mandrage?

Samozřejmě záleží, Víťa má evidentně rád hudbu, ale sláva ho příliš semlela, takže je otázka, aby mu to spíš neublížilo. Znovu už by to totiž nemusel vydržet bez následků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz