Hlavní obsah
Internet a technologie

Víte, co dělají vaše děti? Výzva v podobě vdechování oxidu dusného se šíří. Hrozí i smrt

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Děti byly, jsou a vždy budou zvídavé. Místo práskání prakem do oken ale dělají nesmysly, plní nebezpečné výzvy a přehání se v tom, kdo udělá větší hloupost.

Článek

Nebezpečí TikToku

TikTok je nebezpečnější, než se zdálo. Šíří se tam trendy, které mladiství slepě následují a neuvědomují si následky. Rodiče často nevědí, co se děje za zavřenými dveřmi a někdy na to přijdou příliš pozdě.

Šlehačková výzva

Videa na internetu neprochází takovou cenzurou, jak bychom si přáli. Bohužel se k dětem dostávají věci, které nechceme, aby viděly. Jediní, kdo to mají ve svých rukou a mohou to ovlivnit, jsou jejich rodiče. Výchova a to, jakým směrem je vedou, patří k zásadnímu.

Nejedná se bohužel o žádné produkty, které podléhají zákazu prodeje, jde o obyčejné aerosolové lahvičky, laky na nehty, laky na vlasy nebo bombičky do šlehačky. Ty jsou plněné oxidem dusným, který vás dokáže „omámit“. Podle lékařů ale jde o velmi nebezpečnou metodu, kterou by nikdo neměl dělat mimo dohled právě odborníků.

Hrozí poruchy srdečního rytmu, silné bolesti hlavy, alergické reakce, závratě, záchvaty a v nejhorším případě i smrt.

Mladí lidé si neuvědomují, co se může stát a chtějí se zabavit. Taková zábava ale může končit fatálně!

Trend v podobě polykání magnetů

Jen co opadne šlehačkový trend, přijde další. Teď se přidala výzva v podobě polykání magnetů. Děti následně končí v nemocnici…

Rozmyslete si, jestli svým dětem dovolíte mít TikTok a podobné sociální sítě. Rozhodně mějte pod kontrolou, co na nich dělají a na co koukají.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz